I högsäsong arbetar cirka 2 000 medarbetare på Gekås. De flesta jobbar i verksamheten, antingen i varuhuset, i restaurangerna eller i Gekåsbyn. Oavsett vart man jobbar har alla samma uppdrag "att serva våra besökare på bästa sätt".
Utöver alla medarbetare i driften har Gekås flera avdelningar som jobbar stabsövergripande och servar verksamheterna i företaget. Till dessa räknas IT-avdelningen, Personalavdelningen, Marknadsavdelningen, Ekonomiavdelningen, Inköpsavdelningen, lager och logistik, bygg och anläggning, drift och underhåll.
Gekås Ullared startade i liten skala 1963 . Idag har varuhuset vuxit och det krävs många inköpare och assistenter för att få in varor till varuhuset. Varje dag anländer det lastbilar i en strid ström och det krävs en välstrukturerad logistik för att få allt att fungera. Driften ser till att hyllorna i varuhuset hela tiden är välfyllda. Shoppingen är reseanledningen för kunderna som besöker Gekås Ullared.
Organisation
Inköp, drift och logistik ser till att varor köps in, kommer hit och placeras i hyllorna ute i varuhuset. Inköpsavdelningen gör alla inköp via olika agenter, importörer och via direktkontakt med leverantörer.
Inköpsorganisationen har tre områden, konfektion, dagligvaror och special, med en ansvarig chef inom respektive huvudområde. På inköp jobbar 25 heltidsinköpare och ett tjugotal inköpsassistenter. Verksamheten i varuhuset är indelad i fyra grupper; konfektion, special, dagligvaror och kundservice. Inom kundservice arbetar 320 inom sköter reception, kundtjänst, kassalinje och varubyte. Till driften tillhör hela logistikflödet, här arbetar cirka 120 medarbetare.
Gekås Camping köptes 2001. Det gjorde det möjligt att ta hand om shoppingresenärerna på ett ännu bättre sätt än tidigare. Redan från att gästerna planerar sin resa, bokar sitt rum, stuga eller camping till att de anländer för att shoppa kan Gekås serva kunderna. Gekåsbyn kallas det affärsområde som har hand om alla boendealternativen inom Gekås. Gekåsbyn består av en tre-stjärnig camping, ca 200 stugor, Hotellet och Motellet. Vi utvecklar ständigt boendealternativen för att passa alla shoppinggäster.
Organisation
I högsäsong jobbar 150 medarbetare i Gekåsbyn och servar alla övernattande gäster. Kontor med drift, administration och bokningsavdelning ligger mitt i Gekåsbyn. Hotellet med konferensmöjligheter, reception, frukostmatsal ligger längst upp på Danska Vägen. Gekåsbyns verksamhet är indelad i fyra avdelningar; vaktmästeri, lokalvård, reception och bokning.
Hösten 2010 startade Gekås restaurangverksamhet inne i varuhuset. Genomsnittstiden för en shoppingrunda ligger på cirka fem timmar och då kan både törst och hunger sätta käppar i hjulet för shoppingupplevelsen. Mätta magar shoppar bättre. Eftersom Gekås mål alltid varit att serva kunderna och lyssna på deras behov öppnade vi servering inne i varuhuset. Idag är restaurangerna i varuhuset en självklar del i destination Gekås Ullared.
Organisation
Vid högsäsong serverar cirka 320 medarbetare alla kunder med allt från frukost, fika, lättare lunchrätter, finger food och husmanskost. I restaurangbolaget arbetar de flesta ute i restaurangerna för att serva alla hungriga och fikasugna kunder. Gekås Restauranger består av Restaurangen, Personalrestaurangen, Kaffebaren, Sportbaren, Sallad & Matbaren, Hotellrestaurangen och Gekåsbyns Bistro.