Tillgänglighet

På Gekås gör vi vårt bästa för att gäster med funktionsvariation ska få samma avkoppling och glädje som våra övriga besökare. I varuhuset finns bland annat rullstolsanpassade kundvagnar och i Gekåsbyn finns tillgänglighetsanpassat boende.

Rullstolar

Rullstolar, permobiler och rullstolsanpassade kundvagnar finns att hämta hos vakterna vid utgången, eller i Kundtjänst vid ingången. (Vi har ett begränsat antal rullstolar, så den som har egen rullstol bör ta med sin, för att vara på säkra sidan.

Breda kassor

Kassa nr 43 och 53 har bredare gångar och kassa nr 34 har en extra bred gång. Dessa kassor har även sänkbara kortterminaler.

Hissar

För att kunna ta sig upp till plan 2 och 3 med rullstol finns det hiss med intill rulltrappan vid leksaksavdelningen. Även vid upp- och nedgången till Barnavdelningen och Hobby & Fritidsavdelningen finns det hiss att tillgå. Den som vill ta sig till Häst- och husdjursavdelningen med rullstol eller annat hjälpmedel, kan fråga vakterna vid in- eller utgången för att få tillgång till hiss

Toaletter

Handikapptoaletter finns i anslutning till Kundtjänst och utanför utgångskassorna, samt på plan 3. Toalett med taklyft finns på två ställen i varuhuset, dels vid Kundtjänst, nyckel till handenhet och sele lånas då i Kundtjänst; dels på Plan 4, nyckel till handenhet och sele lånas då i Kaffebaren.

Assistanshund

Du är välkommen i varuhuset med certifierad assistanshund, anmäl dig då till Securitas väktare vid in- eller utgången.