Tillgänglighet

På Gekås gör vi vårt bästa för att gäster med funktionsvariation ska få samma avkoppling och glädje som våra övriga besökare. I varuhuset finns bland annat rullstolsanpassade kundvagnar och i Gekåsbyn finns tillgänglighetsanpassat boende.

Rullstolar

Rullstol, permobil och rullstolsanpassade kundvagnar finns att hämta hos vakterna vid utgången, eller i Kundtjänst vid ingången. Vi har endast ett begränsat antal rullstolar, så ta gärna med er egen rullstol för att vara säker på att kunna ta er runt i varuhuset.

Breda kassor

Kassa 8, 9, 19, 30, 48,  57 och 67 har bredare gångar.

Hissar

För att ta sig upp till plan 2 och 3 med rullstol finns det hiss intill rulltrappan vid leksaksavdelningen. För er som vill ta er till övre plan till avdelningen för Barnkläder eller till nedre plan där vi har Bilvård- och Verktygsavdelningen, Sport- och Fritidsavdelningen och Hästsport- och Husdjursavdelningen finns det hiss vid avdelningen Sportkläder jämte rulltrapporna.

Toaletter

Handikapptoaletter finns i anslutning till Kundtjänst och utanför utgångskassorna, samt på plan 3.
Toalett med taklyft finns på två ställen i varuhuset, vid Kundtjänst och på Plan 4 ovanför Kaffebaren. Nyckel till handenhet och sele lånas i Kundtjänst respektive Kaffebaren.

Assistanshund

Du är välkommen i varuhuset med certifierad assistanshund, anmäl dig till Securitas väktare vid in- eller utgången.