Tillgänglighet

På Gekås gör vi vårt bästa för att gäster med funktionsvariation ska få samma avkoppling och glädje som våra övriga besökare. I varuhuset finns bland annat rullstolsanpassade kundvagnar och i Gekåsbyn finns tillgänglighetsanpassat boende.

Rullstolar

Rullstol, permobil och rullstolsanpassade kundvagnar finns att hämta hos vakterna vid utgången, eller i Kundtjänst vid ingången. Vi har endast ett begränsat antal rullstolar, så ta gärna med er egen rullstol för att vara säker på att kunna ta er runt i varuhuset.

Breda kassor

Kassa 8, 9, 19, 30, 48,  57 och 67 har bredare gångar och kassa 34  har en extra bred gång. Dessa kassor har även höj och sänkbara kortterminaler.

Hissar

För att ta sig upp till plan 2 och 3 med rullstol finns det hiss intill rulltrappan vid leksaksavdelningen. För er som vill ta er till övre plan där vi har avdelningen för Barnkläder eller till nedre plan där vi har Bilvård- och Verktygsavdelningen, Sport- och Fritidsavdelningen och Hästsport- och Husdjursavdelningen finns det hiss  vid avdelningen Sportkläder Herr jämte rulltrapporna.

Toaletter

Handikapptoaletter finns i anslutning till Kundtjänst och utanför utgångskassorna, samt på plan 3. Toalett med taklyft finns på två ställen i varuhuset, dels vid Kundtjänst, nyckel till handenhet och sele lånas då i Kundtjänst; dels på Plan 4, nyckel till handenhet och sele lånas då i Kaffebaren.

Assistanshund

Du är välkommen i varuhuset med certifierad assistanshund, anmäl dig då till Securitas väktare vid in- eller utgången.