Vår historia

Här kan du följa Gekås historia. Alltifrån det lyckosamma mötet med kärleken som förde grundaren Göran Karlsson till Ullared och vidare genom historien till ett flera fotbollsplaner stort gult varuhus. Nya ägare, rekordsiffror, busstanter, utbyggnader, boendeanläggning, matställen, kungabesök och tv-serier. Välkommen att kika in i Gekås unika historia!

1963

Gekås öppnar

Kärleken tog Göran Karlsson till Ullared. År 1963 öppnade han tillsammans med sin fästmö Margareta Björklund en butik på bottenvåningen i en villa i Ullared. Firma Ge-kås Manufaktur var till en början dock ingen lysande affär, trots lockvaror till chockpriser i annonserna. Efter två år låg omsättningen på 80 000 kronor det vill säga ungefär lika mycket som slås in under två minuter på kassaapparaterna i varuhuset idag.

1967

Städrockar och busstanter

Städrockar för 3,75 kr. blev en storsäljare när Gekås flyttar in i det gamla stationshuset i byn. Charterbussarna började rulla till butiken i Ullared och ruljansen tog fart. Begreppet ”busstanter” myntas. Busstanterna kännetecknades av att de först ställde sig i kön till toaletten, sedan till butiken och slutligen till kassan.

1971

Nya lokaler

Gekås flyttade till större (nuvarande) lokaler snett över torget. Halva lokalen fick avskärmas med presenningar för att minska ödsligheten inne i butiken, men den kunde snart tas bort.

1976

Tältlagret brinner

Tältlagret brinner och varor för över 10 miljoner brinner upp. Julförsäljningen fick inte äventyras. Med handlingskraft, laganda och sunt förnuft ser Göran och hans medarbetare till att försäljningen fortsätter som vanligt.

1979

Gekås ett fenomen

Pressen jämförde Göran Karlssons firma med IKEA och Kapp-Ahl. Affärerna blomstrade, omsättningen nådde 80 miljoner kronor, lokalerna hade byggts ut två gånger och företaget var landets femte största i sin bransch. Fenomenet Gekås var ett faktum.

1981

Gekås i blockad

Den 11 november försatte Handelsanställdas förbund Gekås i blockad sedan Göran Karlsson vägrat teckna kollektivavtal. De anställda stod på Görans sida och konflikten pågick i ett års tid och fick stor uppmärksamhet i pressen, vilket gjorde att ännu fler kunder hittade till Ullared.

1988

Lång kö till köp-paradisets port

25-årsjubileum!

1991

Nya ägare på Gekås

Göran Karlsson sålde sitt företag till de sex anställda Thomas Karlsson, Torbjörn Bäck, Kent Gustafsson, Håkan Jansson, Rolf Johansson och Kjell Andersson. De förvaltade filosofin väl, och satsade dessutom på att bredda sortimentet och höja kvalitetsnivån. Kunderna gillade utvecklingen. Omsättningen var detta år 675 miljoner kronor.

1994

Spränger miljardvallen

Gekås nya ägare gjorde sin första stora investering och varuhuset växte med 10 000 nya kvadratmeter. Gekås spränger detta år miljardvallen.

1996

Besöksrekord

Första uppmätta besöksrekordet på 12 400 besökare i varuhuset.

1998

Centrallagrets byggs

Centrallagret Sönneräng på 7300 kvm byggs.

2000

Boris Lennerhov blir VD

Varuhuset växer med ytterligare 11 500 kvadratmeter och Boris Lennerhov tillträder som VD

2001

Gekås köper camping

Gekås köper Campingen i Ullared. Eftersom det är Gekås kunder som bor där så kan vi ju lika gärna sköta anläggningen. I början är det endast 2 anställda på lönelistan.

2002

Besök och försäljning

Hela 3,3 miljoner människor besökte varuhuset under året och försäljningen uppgick till 2 miljarder kronor.

2003

Varuhuset och besökare

Under året hade varuhuset i genomsnitt 11 000 besökare om dagen. Affärsytan var 15 000 kvadratmeter, vilket motsvarar tre fotbollsplaner.

2004

Utbyggnad av varuhuset

Varuhuset byggs ut med 4000 kvm. I och med detta uppgick den totala affärsytan till 19 000 kvadratmeter, vilket motsvarar fyra fotbollsplaner. Dessutom utökade vi antalet kassor till 63 stycken. I nybygget öppnas två nya avdelningar: hästsport och belysning, samt två fik för våra kunder.

2005

Fler aktiviteter runt Gekås

Kringaktiviterna runt varuhuset och vår camping utökas detta år. El-tåg mellan varuhuset och campingen, helikopterrundturer, badtunnor, grillkåta och barnteater är några exempel.

Rekord

Under 2005 slog vi nytt besöksrekord med 24 700 besökare den 27 juli.

2006

Sveriges bästa arbetsplats

Gekås Ullared kom på fjärde plats i tävlingen ”Sveriges bästa arbetsplats”. För att fira detta bjöds hela personalen i 16 chartrade turistbussar till Friidrotts-EM i Göteborg.

Söndagsöppet

Den 18 juni provade vi för första gången att hålla öppet varuhuset en söndag. I samband med detta arrangerade öppet hus med aktiviteter och en mycket lyckad utrymningsövning.

Rekord

Under 2006 slog vi försäljningsrekord med 20,1 miljoner kronor den 17 november. Totalt besökte 3,7 miljoner kunder varuhuset under 2006, vilket även det var ett rekord.

2007

Rekordår och Boris går ut i radio

Ett rekordår och det var detta år som Boris Lennerhov gick ut i radio för att be kunder att inte åka till Ullared. Gekås Ullareds totala omsättning hamnade på 2 820 miljoner kronor. I år slår vi också försäljningsrekord med 20,7 miljoner kronor den 16 november samt besöksrekord med 26 200 kunder inne i varuhuset den 23 juli. Inte mindre än 3,8 miljoner kunder besökte Gekås under året.

Stororder av kundvagnar

Ny kundvagnar köps in från Tyskland. Den största beställningen någonsin med 5 000 kundvagnar.

Motormuseet öppnar

I maj öppnade Göran Karlssons Motormuseum i Ullared, och hade fram till årsskiftet över 30 000 besökare.

2008

Söndagsöppet i varuhuset

Från och med september 2008 började vi med söndagsöppet i varuhuset, vilket blev en stor succé. Omsättningen för 2008 landade på 2 952 miljoner kronor.

Bussrekord

Den 8 november slog vi nytt rekord i antal besökande turistbussar till varuhuset. Hela 65 bussar rullade in i Ullared med shoppingsugna besökare. Totalt besöktes varuhuset under året av 3,9 miljoner kunder.

2009

Premiär för "Ullared"

Den 2 november hade tv-serien ”Ullared” premiär i Kanal 5. Succén var ett faktum och första avsnittet sågs av över 1 miljon svenskar och uppmärksamheten resulterade i en ökning med 2000 kunder om dagen.

Bro vid Gekåsbyn

Bron vid Stugbyn invigs, vilket binder ihop väg 154:a från Falkenberg och Incheckningen med Gekåsbyn.

Shoppingbussen

Shoppingbussen börjar köra turer mellan Gekåsbyn och varuhuset. En gratis buss för boende i Gekåsbyn. Bra för miljön och en fin service för våra kunder.

Rekord

I juli slog varuhuset besöksrekord med hela 533 000 besökare under en månad. Fredagen den 9 oktober slogs nytt försäljningsrekord med 20,7 Mkr, dessutom blev hela veckan, v. 41 vår bästa försäljningsvecka någonsin med 107,1 Mkr. Den 24 november blev en historisk dag i företagets historia när man passerade en årsförsäljning på 3 Mdr kr.

2010

Varuhuset blir ännu större

Gekås Ullared blir detta år ännu större! Den 28 juni firades invigningen av ytterligare en fotbollsplan mer butiksyta (totalt fem fotbollsplaner) med pompa och ståt. I september öppnades även plan 2 och plan 3.

Kaffebaren öppnar

I september öppnade Kaffebaren sin verksamhet för allmänheten och sålde fika för 7,6 miljoner kronor under året.

Frisörsalong och kundvagnsparkering

Hår & Häpna öppnar frisersalong på plan 3 i varuhuset. På plan 2 står kundvagnsparkeringen klar med plats för 300 vagnar.

Succéserien "Ullared"

Under 2010 gick TV-serien Ullared en andra säsong på Kanal 5.

Försäljnings- och bussrekord

Under hösten 2010 hann vi slå vårt försäljningsrekord från 2009 nio gånger. Med toppnotering den 10 oktober då våra kunder shoppade för 25,7 miljoner kronor på en dag. 120 miljoner unika varor passerade våra kassor och 4,5 miljoner besökare handlade för drygt 3,8 miljarder kronor tillsammans. Den 30 oktober hade vi bussrekord med 81 bussar.

Historisk kö på Gekås

30 oktober fick vi uppleva den längsta ingångskön i varuhusets historia. I hela 1,4 kilometer ringlade sig kön genom samhället med en väntetid in i varuhuset på 3,5 timmar...

Motormuseet stängs

I december togs beslutet att stänga och avveckla Göran Karlssons Motormuseum pga. vikande besökssiffror.

Apoteket i Ullared

Fr.o.m. detta år ingår Apoteket i koncernen.

2011

Restaurangen öppnar

Den 24 februari öppnades vår egen restaurang på plan 3 i varuhuset. Under året hade Restaurangen, Kaffebaren och Personalrestaurang en årsförsäljning på nästan 70 miljoner kr.

Ullaredslotten har premiär

1 juni var det premiär för Ullaredlotten, ett samarbete mellan Gekås Ullared och Miljonlotteriet. Ullaredlotten hade vinstnivåer från 20 kronor upp till 1 miljon.

Hunddagis öppnar

Ullareds hunddagis slog upp portarna 27 juni, en efterfrågad service för alla som har hunden med på shoppingresan till Ullared.

Besöksrekord

Måndagen den 25 juli slogs alla tiders besöksrekord. Hela 29 500 kunder var inne i varuhuset och för 24 miljoner kr. Antalet besökare under året ökade till 4,6 miljoner.

Dagsrekord

Nytt rekord för dagsförsäljning sattes den 15 oktober, då det handlades för 29,8 miljoner kronor. Detta är en rekordhöjning på över 4,1 miljoner kronor jämfört med föregående års kassarekord.

Försäljningsrekord

Onsdagen 7 december var en magisk dag för oss på Gekås Ullared, klockan 12.45 passerade vi nämligen 4 miljarder i försäljning under 2011. När vi summerat årets försäljning landade vi på 4 135 miljoner, vilket innebär en ökning med 10 procent jämfört med året före.

2012

Textilreturen invigs

Den 15 maj var det invigning av Textilreturen i Ullared. Textilreturen är ett samarbete mellan Gekås Ullared och Human bridge. En del av Gekås dagliga arbete med hållbarhet.

Nyheter i varhuset

Barnavdelningen på eget får ett eget våningsplan i varuhuset. När vi 28 augusti införde lösgodis i vårt livsmedelssortiment blev det en stor nyhet, och uppskattat bland många av våra kunder.

Sportbaren öppnas

Den 13 oktober var det premiär för vår efterlängtade Sportbar som har plats för 150 sittande gäster.

Försäljningsrekord

Lördagen den 13 oktober var också dagen då Gekås Ullared slog försäljningsrekord och för första gången passerade den magiska försäljningsgränsen på 30 miljoner kronor på en och samma dag.

2013

50-års jubileum

Gekås firar 50-årsjubileum med fester för både leverantörer och personal, det togs även fram en kollektion av jubileumsprylar som såldes i varuhuset.

Sveriges första shoppinghotell

Detta år var det premiär för Sveriges första shoppinghotell med 115 rum.

Gekås köper Harrys

Gekås tar över Harrys i Ullared, för att kunna samordna restaurangens verksamhet med det nybyggda Hotellet.

Kung Carl XVI besöker Gekås

2013 firade kung Carl XVI Gustaf 40 år på tronen med en Eriksgata genom Sverige. Under sin resa passade Kungen och Drottningen på att stanna till och besöka varuhuset.

Ny VD för varuhuset

Malin Helde tillsätts som ny VD för varuhuset.

Besök och försäljningsrekord

Tisdag 30 juli sattes nytt besöksrekord i varuhuset med 27 500 besökare. Lördagen den 5 oktober stannade försäljningssiffran på 33 miljoner.

2014

Salladsbar och Lugn & Ro

I början av året byggs Plan 3 om för att ge mer plats åt Kaffebaren och nytillskottet Lugn & Ro. Salladsbaren öppnar i mars.

Ullaredsflyget lyfter igen

Måndagen den 10 november lyfte det allra första Ullaredsflyget från Skellefteå med 174 förväntansfulla shoppare ombord.

Försäljningsrekord

Under tre dagar i följd, fredag 14–söndag 16 november, sattes det försäljningsrekord för respektive veckodag. Lördagen den 15 november slogs det totala försäljningsrekordet då kunderna handlade för sammanlagt 34,65 miljoner kronor.

2015

Rekordår

Besöksrekord 21 juli med 28 900 besökare i varuhuset. Försäljningsrekord den 7 november med 37,3 miljoner kronor.

Ny koncern-VD

Jan Wallberg tar över som koncern-VD efter Boris Lennerhov i januari.

Leklandet öppnar

Leklandet på plan 4 öppnar. I ett stort grönt djungelrum kan alla barn med myror i brallan springa av sig.

Gekåsbyn får nya stugor

I Gekåsbyn byggs 48 radstugor som står klara lagom till högsäsong.

Premiär för ny TV-serie

Den nya tv-serien ”Ullared – jakten på storsäljaren” har premiär. Entreprenörer får chansen att visa upp sina produkter och Gekås egna inköpare väljer ut tre finalister som får träffa koncern-vd:n. Vinnaren får som vinst sälja sin produkt i varuhuset.

Äventyrspark i Gekåsbyn

Upzone, en äventyrspark med en hisnande höghöjdsbana uppe bland träden intill slalombacken i Gekåsbyn öppnar i augusti.

Ullaredsflyget flyger från Norge

Ullaredsflyget flyger i år med premiär från Norge. Stavanger, Bergen, Trondheim är avreseorterna. Även Stockholmare får chansen att ta flyget till Gekås för att shoppa.

Hand in Hand

Arbetet med Hållbarhetsfrågor utvecklas ytterligare med ett projekt i Indien i samarbete med Hand in Hand.

Harrys säljs

Harrys drivs åter i egen regi.

2016

Största utbyggnaden genom tiderna

Historiens största utbyggnad drar igång. Bl.a. kommer ett helt berg sprängas bort så att varuhuset kan byggas ut. Ett nytt parkeringshus i 3 plan med 500 p-platser invigs. Det genomförs vägarbeten och byggs rondeller med nya infarter till Gekås parkering. Trafikverket bygger ny genomfartsleden genom Ullareds samhälle.

Bussrekord

Den 6 februari sattes bussrekord då Rolfs flyg & bussar anlände med 107 bussar.

Hotellet med konferens- och frukostmatsal

Hotellet bygger ut och utökar med konferensanläggning och frukostmatsal med mat och dryck.

TV-serien Ullared vinner pris

Tv-serien ”Ullared – jakten på storsäljaren” vinner tv-pris i Cannes - International Format Awards för bästa varumärkesbyggande formatet.

2017

Nytt Bussrekord

Den 4 februari sattes bussrekord då Rolfs flyg & bussar anlände med 127 bussar!

Majoritetsägare i Glasögonfabriken

I maj blir Gekås majoritetsägare i Glasögonfabriken, som också öppnar Sveriges största glasögonaffär i Gallerian.

Lekplats till de yngsta besökarna

21 juni inviger Gekås dotterbolag Gekåsbyn en lekplats på 950 kvm för att tillmötesgå de yngsta besökarna.

Sveriges starkaste varumärke

21 september utses Gekås Ullared till Sveriges starkaste varumärke i Evimatrix Swedish Brand Award 2017. Gekås Ullared vinner även kategorin Övrig handel.

Jan Wallberg lämnar Gekås Boris Lennerhov tillbaka

7 nov lämnar Jan Wallberg VD-posten för Gekås AB, som tillförordnad träder tidigare VD Boris Lennerhov in.

2018

Svenskarnas favoritcentrum 2018

12 juni utses Gekås Ullared till Svenskarnas favoritcentrum 2018 av Evimetrix. Sveriges nöjdaste konsumenter handlar hos Gekås Ullared, det framkommer i undersökningen där totalt mer än 300 köpcentrum, gallerior och handelsplatser, spridda över hela landet ingår. Drygt 7 000 konsumenter har delat ut ungefär 40 000 omdömen.

Eventhallen invigs

I februari invigs Eventhallen och har sitt första arrangemang, en dryckesmässa som Harrys arrangerar.

Premiär för ny hemsida

Nya gekas.se tas i bruk i maj, en av nyheterna är en del för Inspiration som delvis ersätter tidningen Ulla.

Gekåsbyn inviger 72 nya lägenheter på

De 72 nybyggda enheterna ”Skogslängor” tas i bruk på Gekåsbyn i juni. Lägenheter med hotellstandard i skogsmiljö erbjuds.

Varuhuset växer

I augusti invigs 3 300 m² ny varuhustyta, vilket motsvarar en ICA Maxi butik. Nya ytan ger plats för fler kassor och mer yta för till inredningsavdelningarna hemtextil, belysning och till hemmet.

Nya större kundvagnar

3 300 nya XL kundvagnar tas i bruk i september. De nya kundvagnarna rymmer drygt 250 L, ca 50 L mer än de tidigare, vilket gör att kunderna kan handla mer i varuhuset.

Utökade öppettider i varuhuset

Varuhuset förlänger öppettider på fredagar och lördagar till kl. 22 under vecka 40-48, vilket i oktober innebar en försäljningsökning på 26 miljoner (tot. i oktober 32 miljoner).

Nytt försäljningsrekord

6 oktober blir det försäljningsrekord för Gekås Ullared. Försäljningen uppgår till 38,6 miljoner! (Tidigare rekord från 2015 var på 37,3 miljoner)

Gekåsbyn passerar 100 miljoner

Gekåsbyn passerade för första gången 100 miljoner i omsättning på ett år, det skedde den 24 november.

Nytt försäljningsrekord igen!

10 november slås ett nytt försäljningsrekord i varuhuset på totalt 40,2 miljoner!

Gekås PhoneIX öppnar i Gallerian

6 december öppnar Gekås PhoneIX i Gallerian, som reparerar mobiler och byter batterier till Ullaredspriser.

Salladsbaren ändrar namn

I december ändrar Salladsbaren namn till Sallad & Matbaren. Samtidigt ändras utbudet från salladsbuffé till pastarätter, pizza, matiga mackor och färdiga sallader.

Rekordförsäljning i varuhuset och bonus till medarbetarna

Den sammanlagda försäljningen i varuhuset 2018 uppgick till 5,4 miljarder, vilket är 200 miljoner mer än 2017. Detta gav en rekordbonus till Gekås medarbetare som fick 9,5 kr per arbetad timme. På en heltidstjänst blev summan ungefär 17 000 kr.

2019

Verksamhetsövergång

1 januari genomförs en verksamhetsövergång där Gekåsbyn Ullared AB och Gekås Ullared Restaurang AB slås ihop med Gekås Ullared AB (Varuhuset). Alla tre verksamheter ryms numera i Gekås Ullared AB. Sara Ståhle och Patric Jernberg som tidigare varit VD för respektive bolag tituleras istället Affärsområdeschef.

Unikt designsamarbete med Glenn Strömberg

I mars lanserar Gekås Ullared sitt första designsamarbete i företagets historia. Tillsammans med fotbollslegenden Glenn Strömberg släpps en modekollektion med herrkläder som kombinerar Ullared och Italien.

Storseger för Gekås Ullared när kunderna tycker till!

I Evimetrix årliga kundundersökning fick Gekås titeln ”Sveriges nöjdaste shoppingkunder” och ”Västsveriges favoritcentrum”. Dessutom kammande Gekås Ullared hem första plats i kategorin ”Bästa utbud av restauranger och caféer”, och prisades för ”Hållbaraste shoppingen” (andra plats) och ”Bästa utbud av affärer” (tredje plats), alla för region Västsverige.

Ny plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet

Under våren lanserade Gekås Ullared en ny plastpåse tillverkad av 50 procent återvunnen plast. Överskottet från försäljningen skänks oavkortat till organisationerna Håll Sverige Rent och CancerRehabFonden.

Nya Sportbaren invigs

I maj invigs nya Sportbaren mitt i varuhuset. Nya Sportbaren är 1 000 m² stor, vilket är dubbelt så stor som den förra.

Gekås vd Boris Lennerhov får medalj av Kung Carl XVI Gustav!

Den 10/6 fick Gekås vd Boris Lennerhov ta emot 8:e storleken i Serafimerordens band vid en högtidlig ceremoni på Kungliga Slottet. Medaljen fick han för sina betydande insatser för svenskt näringsliv.

Statsminister Stefan Löfven besöker Gekås Ullared

Torsdag 4 juli besökte Stefan Löfven Ullared han där han fick chans att träffa både medarbetare och kunder. Tillsammans med vd Boris Lennerhov fick statsministern en rundvandring i varuhuset och lunch i Gekås egen kundrestaurang.

Ägarförändring i Gekås AB

5 juli 2019 avyttrade Torbjörn Bäck sina 50% av aktierna i Gekås AB till Thomas Karlsson. Affären innebär att Thomas Karlsson blir ensam ägare av hela företaget.

Tidigt försäljningsrekord i varuhuset!

Lördag 19 oktober besöktes varuhuset av 22 900 kunder som tillsammans handlade för otroliga 40,5 miljoner kronor under en och samma dag. ”Att vi slår försäljningsrekord så här tidigt på säsongen känns helt fantastiskt!” säger Boris Lennerhov, vd på Gekås Ullared.

Nytt försäljningsrekord

9 november uppnåddes ett nytt försäljningsrekord där varuhuset för första gången sålde för mer än 40 miljoner på en dag! Nya försäljningsrekordet för varuhus och restaurangerna landade på 41,7 miljoner kronor! Dessutom blev november 2019 största månaden hittills med en försäljning på 711 miljoner.

2020

Försäljningsrekord och miljonbonus till personalen

År 2020 började starkt för Gekås Ullared och januari månad visade dagliga försäljningsökningar med i snitt 15 procent mot föregående år. Samtidigt gav den framgångsrika försäljningen under 2019 en bonus på 13 miljoner kronor för Gekås medarbetare att dela på.

Coronapandemin slår till

Våren 2020 sprider sig coronapandemin i Sverige och övriga världen. Gekås följer noga händelseutvecklingen och agerar i linje med Regeringens och Folkhälsomyndigheternas rekommendationer i alla verksamheter. Vi begränsar antalet kunder, installerar plexiglas, anpassar våra restauranger och inför generösa avbokningsregler för boenden. Gekås besöksantal och försäljning minskar med upp till 60 procent under året.

Premiär för designsamarbete med Pernilla Wahlgren

Den 25 mars lanseras Pernilla Wahlgren Design på Gekås Ullareds damavdelning. En romantisk, kaxig och cool modekollektion som Pernilla tagit fram exklusivt för Skandinaviens största varuhus. Premiärkollektionen blev en försäljningssuccé och Gekås kunder köpte plagg och accessoarer för drygt 10 miljoner kr, trots lansering i coronatider.

En storsatsning på ekologisk bomull

Gekås Ullared satsar stort på kläder för en hållbar garderob för både dam, herr och barn under det egna varumärket Basic You. Förpackningarna byts ut och all bomull som används i plaggen blir ekologisk och GOTS-certifierad.

Hår & Häpna introducerar nagelbehandlingar

Gekås egen frisörsalong Hår & Häpna börjar erbjuda nagelbehandlingar så som klassisk manikyr, förlängning, gellack, lagning och lagning till bästa Gekåspriser.

Gekåsbyns Bistro öppnar

I maj slår Gekåsbyns Bistro upp portarna mitt i stugbyn. Här börjar dagen med frukost för avhämtning och på kvällen serveras buffé, pizza, sallader och dryck av alla de slag. Första sommaren lanseras konceptet ”Filé på buffé” som blir mycket uppskattat bland gästerna.

Premiär för Gekåsbyns Bad & Bastu

I Gekåsbyn öppnar också den nybyggda relaxanläggningen Gekåsbyns Bad & Bastu. Här finns 12 vedeldade badtunnorna, svala utomhusduscharna och två bastuar som tillsammans ger en lugn och harmonisk avrundning på en intensiv shoppingdag.

Varuhuset blir 3 000 kvadratmeter större

Ytterligare en etapp av Gekås Ullareds största utbyggnation genom tiderna öppnas upp. Varuhuset växer med 3 000 kvadratmeter och ger plats för en storsatsning på sport- och fritidssortimentet.

Premiär för nya Sportavdelningen

Intresset för träning och hälsa ökar och varuhusets sportavdelning flyttar upp till entréplan. Totalt blir det 2 000 kvadratmeter sportparadis där kläder, redskap och utrustning får en sammanhängande och utökad shoppingyta.

Varuhusets Outdooravdelning öppnar

Hösten 2020 öppnar varuhusets nya avdelning för outdoorkläder och friluftsprodukter på nedre plan. Det nya sortimentet av friluftskläder lanseras under varumärkena Protech, som är Gekås egen produktutveckling och design, och Strøva, som är ett pålitligt och prisvärt bassortiment för friluftskläder och accessoarer.

Byggstart för Gekås andra hotell

Gekås Ullared satsar stort för att möta efterfrågan på shoppingnära boende. I september 2020 påbörjas byggnationen av ett nytt hotell med 154 rum, bara 250 meter från varuhuset. Det nya hotellet byggs mitt emot det befintliga och man planerar att förbinda de båda byggnaderna med en gångbro i glas över vägen.

2021

Patrik Levin tillträder som vd

Den 1 januari 2021 tillträder Patrik Levin som vd för Gekås Ullared. Han kommer närmast från Coop Vardagshandel AB och har innan dess arbetat 14 år på ledande befattningar inom handel i både Sverige och Danmark.

Boris Lennerhov ny styrelseordförande för Gekås AB

Samtidigt som Patrik Levin tar över vd-posten på Gekås Ullared axlar Boris Lennerhov rollen som ordförande i bolagsstyrelsen för Gekås AB.

Sko-Boo blir en del av Gekås Ullared

Gekås Ullared väljer att göra en storsatsning och bredda varuhusets sortiment med en efterlängtad nyhet – Skor. Från 1 januari 2021 blir Gekås Ullared majoritetsägare i Sko-Boo. Butiken finns kvar i sin butikslokal i Ullared under året. Under 2022 planerar vi att öppna Sveriges största skobutik på ett eget våningsplan i varuhuset.

Gekåskortet lanseras

I början av 2021 lanserar Gekås Ullared sin nya kort- och betallösning Gekåskortet. Ett Mastercard som hjälper kunderna att shoppa ännu smartare både på Skandinaviens största varuhus, och överallt i världen. Kortet ger bonus på alla köp och kortkunderna får bonuscheckar att handla för i varuhuset och Gekås övriga verksamheter.

Gekås restauranger gör miljonrekord

Lördagen 7 oktober sätter restaurangerna sammanlagt nytt ”all-time-high” och passerar för första gången någonsin 1 miljon kronor i försäljning på ett dygn. Samma dag slog även Sportbaren nytt dagsrekord på 228 000 kronor.

2022

Skorna flyttar in i varuhuset

Gekås Ullared gör en storsatsning och breddar varuhusets sortiment med skor! Men vad hände med Görans löfte att aldrig sälja skor i varuhuset? Jo det är faktiskt Bo ­Carlsson-grundade Sko-Boo som förvärvas och verksamhet flyttar in, med sonen ­Jörgen som vd och all personal flyttar med. Nu finns Sveriges största skobutik i varuhuset och kunderna fyndar skor som aldrig förr.

Hotellet växer

I september 2022 öppnar den nya delen av Hotellet. De båda ­hotelldelarna binds ­samman genom en gångbro i glas, fem meter upp i luften, och Hotellet kan nu erbjuda 154 helt nya rum.

2023

Gekås Ullared 60 år

Hipp hipp hurra för det stora gula varuhuset! Redan under årets första kvartal hinner Gekås Ullared slå försäljningsrekord, dela ut miljonbonus till ­personalen, lansera en fullspäckad eventkalender med allt från humorshower till livemusik och bygga en ny restaurang med kapacitet för 7 000 rätter om dagen. Fortsättning följer …