Gekås Bolagsstruktur

I Gekås Ullared AB ingår flera affärsområden; varuhuset där det mesta av omsättningen finns, Gekåsbyn, som hyser camping och boendeverksamhet samt Gekås restauranger.

Patrik Levin är vd för Gekås Ullared AB och alla verksamheter som ingår där. Affärsområdeschef för Gekås Restauranger är Patric Jernberg. Sara Ståhle är affärsområdeschef för Gekåsbyn och Hotellet, där alla boendeenheter, camping, motell och hotell i bolaget är samlat. Gekås AB är moderbolaget och det är där huvudstyrelsen finns. Företaget är även delägare i ett Vindkraftsbolag, Falkenbergs Biogas (15 %) samt aktieägare i Heads (10 %) som är vår leverantör av affärssystem inom IT.

Styrelse

Ulf Öjerklint, styrelseordförande. Ulf har en lång erfarenhet av Gekås historia. Han var med och slutförde affären för nuvarande ägares räkning 1991. Ulf har sedan varit ordförande i företagets styrelse från 1991 fram till idag, med uppehåll 2007 – 2009 och 2021 – 2023. Han är i grunden advokat och har en särskild kompetens när det gäller styrelsearbete, avtal och juridiska frågor.

Patrik Levin, vd.

Thomas Karlsson, ägare.

Jan Andersson, styrelseledamot. Jan är vd och producent på nöjesbolaget 2Entertain.

Catrin Wirfalt, styrelseledamot. Catrin driver konsultföretaget Joy and Inspiration och har erfarenhet från affärs-, ledarskap-, och organisationsutveckling samt rekrytering och bemanning.

Izabela Nanneson, arbetstagarrepresentant. Izabela har arbetat på Gekås sedan 1991. Izabela blev fackligt engagerad 2003 och är idag ordförande för Handelsklubben på Gekås.

Sarah Kärrbrandt, suppleant, arbetstagarrepresentant.

Christina Ivarsson, arbetstagarrepresentant. Christina är inköpare och har jobbat på Gekås sedan 2004. Med i styrelsen sedan Gekås fackklubb Unionen  startade 2019.

Vd

Patrik Levin är vd på Gekås Ullared sedan 1 januari 2021. Patrik har sedan tidigare en gedigen erfarenhet från detaljhandelsbranchen. Han kommer närmast från Coop Vardagshandel AB och har innan dess arbetat i 14 år på ledande befattningar inom handel i både Sverige och Danmark.

Vår ägare

Sedan 5 juli 2019 ägs Gekås Ullared AB av Thomas Karlsson. Thomas har arbetat på Gekås sedan han slutade skolan. Thomas var en av sex personer, anställda på företaget, som tog över efter grundaren Göran Karlsson år 1991. 2004 köpte Thomas tillsammans med Torbjörn Bäck ut de äldsta ägarna.

Thomas Karlsson, född 1965, började jobba på Gekås direkt efter gymnasiet och vid 20 års ålder började han köpa in varor till livsmedelsavdelningen. Han jobbar fortfarande kvar som inköpare, men idag på Hygien & Rengöringsavdelningen.

– Det är viktigt att fortsätta skapa goda förutsättningar för att utveckla Gekås Ullared som destination med shopping, boende, mat och aktiviteter, så att våra kunder får en ännu bättre shoppingupplevelse när de besöker oss, säger Thomas Karlsson.

Ledningsgruppen

Patrik Levin, vd

Thomas Karlsson, ägare

Joakim Peterson, vice vd, Ekonomichef

Patric Jernberg, affärsområdeschef Gekås Restauranger

Sara Ståhle, affärsområdeschef Gekåsbyn och hotellet

Christian Henriksson, varuhuschef

Linda Nilsson, inköpschef

Boris Carlsson, säkerhetschef

Niklas Frejd, logistikchef

Anna-Katharina Abrahamsson, personalchef

Martin Hedberg, projektledare

Hans Erik Wortmann, fastighetschef

Anna-Kerstin Martinsson, marknadschef

Patrik Petersson, IT-chef