Gekås Prisfilosofi

Varje år besöker närmare 5 miljoner människor Ullared, en liten ort i Hallands inland, för att shoppa. Vad är egentligen hemligheten bakom Gekås låga priser?

Det finns några regler som alltid gäller för Gekås och det är liten marginal, ärlig prissättning, varje dag året om, vilket gör att vi alltid har bra priser.

-Hos oss hittar du det mesta, konstaterar Boris Lennerhov, vd på Gekås. Många tycker det är skönt att till exempel köpa alla julklappar på ett och samma ställe, så vi jobbar hårt med att alltid leverera ett väldigt brett utbud. Vi brukar säga att vi säljer allt som får plats i en bil och det summerar det hela ganska bra.

Gekås låga priser

-Vår filosofi är att alltid ha ärlig prissättning, vi smyghöjer inte för att tjäna mer utan har alltid samma låga påslag på varorna. Om våra inköpare gör ett klipp och köper in ett parti schampo jättebilligt, så ska kunderna ha glädje av det och få ett riktigt bra pris. De låga priserna är grunden till vår framgång och något vi aldrig tummar på, säger Boris Lennerhov.

På Gekås har vi aldrig lockvaror, kampanjer, rea, ”black friday” eller ”cyber monday”. Vi höjer inga priser för att till exempel bygga ut varuhuset; Gekås använder alltid sina egna sparade pengar till att återinvestera i företaget.

Valutaförändringar påverkar handeln och priset

-Självklart påverkar valutakursen och vad som händer inom handeln även oss. Men det gäller ju alla inom handeln så skillnaden mellan oss och andra butiker kvarstår, säger Boris.

Ullared är ett bra läge

-Förutom våra låga marginaler har vi ingen hög hyra, jämfört med butiker med attraktiva lokaler mitt i stan. Vi är väldigt kostnadseffektiva och har en smidig och smart logistik, det vill säga hur varorna transporteras. Men vi följer förstås samma lagar och regler som alla företag när vi köper in varor runt om i världen. Våra kunder kräver schysta varor, säger Boris.

Prismedvetenheten och jämförelser

-Det är möjlig att du hittar någon enstaka vara billigare på någon rea eller marketplace på nätet. Men så fort du fyllt en korg med varor hos oss, då har du gjort ett bra köp, det kan jag garantera. Det ska alltid vara värt resan att komma hit, säger Boris.