Utflyktsmål Ullared

Utflyktsmål

Ullared ligger mitt i ett mycket naturskönt område och har flera utflyktsmål. Ta en promenad i den natursköna skogen i Ullared eller åk in till de fina sommarstäderna Falkenberg och Varberg. Passa på att kika in på länkarna här under för att hitta inspiration till ditt nästa utflyktsmål!

Upptäck miljön runt omkring

Ta en promenad i den natursköna skogen i Ullared eller åk in till de fina sommarstäderna Falkenberg och Varberg. Passa på att kika in på länkarna här under för att hitta inspiration till ditt nästa utflyktsmål!

Tips på utflyktsmål

Ekomuseum nedre Ätradalen
Under namnet Ekomuseum nedre Ätradalen finns inte mindre än 78 besöksmål samlade. Här finner du såväl natursköna platser som duktiga hantverkare.

Åkulla bokskogar
Åkulla bokskogar är ett 50 kvadratkilometer stort naturområde fullt av spännande turistmål med allt från verksamheter med övernattning, mat och aktiviteter till små, unika museer hos privatpersoner.

Öströö Fårfarm
Här har ni ”Sveriges mesta fårfarm”, som man kallar sig. På Öströö är det ständigt en massa spännande aktiviteter på gång, främst under vår och sommar. Åk ut på lammsafari, eller se lammen skutta i hagen samtidigt som du tar en fika.

Yttra Berg
I naturreservatet Yttra Berg utanför Gällared kan du njuta av ett vackert odlingslandskap, och känna historiens vingslag. Ta en tur på vandringsstigarna, eller besök det intressanta gårdsmuseet.

Wismens Natur & Fiske
Hos Wismens Natur & Fiske kan du fiska, grilla, få en rogivande behandling, gå på tur eller ro ut på en stilla sjö. På gården finns smedja, linbasta och vedeldad stenugn från 1600-talet.

Världsarvet radiostationen i Grimeton
Grimetons radiostation antogs till världsarvslistan 2004 med följande motivering:
”Varbergs Radiostation i Grimeton är ett unikt och enastående monument som representerar utvecklingsprocessen inom kommunikationsteknologin under perioden efter första världskriget.”

Ästad gård
Ästad gård är ett modernt upplevelseföretag i en rustikt lantlig miljö. Här kan du utmana kompisarna i ”Fångarna på gården”, eller slappna av i den härliga spa-miljön. Perfekt för konferensgrupper, möhippor, svensexor, firmafester, eller om du bara vill komma bort och andas ett tag.

Örnatorpet Ullared
På Örnatorpet kan du ta det lugnt och njuta av stillheten. En oas med hästar, katter och hundar med naturen precis runt husknuten. Välj om du vill bo i stuga eller lägenhet. På Örnatorpet Ullared är hundar, katter och hästar alltid hjärtligt välkomna.

Källsjö Mejeri
Besök mejeriet som enligt tidningen Allt om mat gör Sveriges bästa ostkaka. Slå dig ned och ta en fika och köp med dig en ostkaka!

Ätrans Turist & Fritid
Ätrans Turist & Fritid är en fritidsanläggning med stugboende, tempererat utomhusbad under sommaren, träningsanläggning med idrottshall, fotbollsplaner och Sveriges sydligaste skidskyttebana. Här kan du även paddla kanot, fiska och vandra runt vackra vyer runt Eseredssjön.