breadcrumb
Utflyktsmål

Utflyktsmål

Ullared ligger mitt i ett mycket naturskönt område, i en levande landsbygd med en mängd sevärda utflyktsmål. Passa på att se dig omkring när du är här!

Ekomuseum nedre Ätradalen
Under namnet Ekomuseum nedre Ätradalen finns inte mindre än 78 besöksmål samlade. Här finner du såväl natursköna platser som duktiga hantverkare, välj själv vad som känns mest lockande!

www.ekomuseum.com

Åkulla bokskogar
Åkulla bokskogar är ett 50 kvadratkilometer stort naturområde fullt av spännande turistmål, allt från verksamheter med övernattning, mat och aktiviteter till små, unika museer hos privatpersoner.

www.akullabokskogar.nu

Öströö Fårfarm
Här har ni ”Sveriges mesta fårfarm”, som man kallar sig. På Öströö är det ständigt en massa spännande aktiviteter på gång, främst under vår och sommar. Åk ut på lammsafari, eller se lammen skutta i hagen samtidigt som du tar en fika.

www.ostroofarfarm.com

Yttra Berg
I naturreservatet Yttra Berg utanför Gällared kan du njuta av ett vackert odlingslandskap, och känna historiens vingslag. Ta en tur på vandringsstigarna, eller besök det intressanta gårdsmuseet.

www.lansstyrelsen.se/

Wismens Natur & Fiske
Hos Wismens Natur & Fiske kan du fiska, grilla, få en rogivande behandling, gå på tur eller ro ut på en stilla sjö. På gården finns smedja, linbasta och vedeldad stenugn från 1600-talet.

www.naturzonen.se

Världsarvet radiostationen i Grimeton
Grimetons radiostation antogs till världsarvslistan 2004 med följande motivering:
”Varbergs Radiostation i Grimeton är ett unikt och enastående monument som representerar utvecklingsprocessen inom kommunikationsteknologin under perioden efter första världskriget.”

www.grimeton.org

Ästad gård
Ästad gård är ett modernt upplevelseföretag i en rustikt lantlig miljö. Här kan du utmana kompisarna i ”Fångarna på gården”, eller slappna av i den härliga spa-miljön. Perfekt för konferensgrupper, möhippor, svensexor, firmafester, eller om du bara vill komma bort och andas ett tag.

www.astadgard.se

Örnatorpets gästranch
På Örnatorpet kan du själv välja om du bara vill ta det lugnt och njuta av stillheten, eller om du vill ge dig ut på ridtur och kanske lära dig mer om Natural horsemanship. Du som vill kan ta med din egen häst.

www.ornatorpet.com

Källsjö Mejeri
Besök mejeriet som enligt tidningen Allt om mat gör Sveriges bästa ostkaka. Slå dig ned och ta en fika och köp med dig en ostkaka!

www.kallsjomejeri.se