Bra att veta Camping & stugbyn

Ankomst/incheckning
För att trafiken ska flyta smidigt har vi lagt vår reception och incheckning för stugor och camping utefter väg 154 på Falkenbergsvägen 21, 311 60 Ullared. Har du bokat stuga har du tillgång till parkeringsplats från kl 11:00.

Karta över Camping & stugbyn
Här hittar du en karta över Gekås campingområde >>

Reception
Behöver du komma i kontakt med oss finns våra reception på Falkenbergsvägen 21 utefter väg 154. Det går givetvis att ringa oss på telefonnummer 0346-375 01.  Öppettider för in- och utcheckning >>

Avresa
För att undvika köer vid hemresa finns på flera ställen på Gekåsbyn röda brevlådor för snabbutcheckning. Här lämnar du din nyckel eller bomkort och kan sedan åka vidare mot nya resmål.

Bad
Vid Musasjön i Ullared finns en badplats, toaletter och promenadslinga. Vil du promenera dit kan du med fördel gå promenadvägen genom skogen över berget.

Barn
De flesta barnfamiljer väljer att bo i stuga då det är smidigt att kunna ha bilen precis utanför och ha närhet till äventyrsminigolf, höghöjdsbanan och lekplatsen. Inne på varuhuset finns Leklandet.  Här kan alla barn med spring i benen klättra, cykla åka rutschbana och ha roligt medan de vuxna vilar benen. I Gekåsbyn finns även en stor lekplats utomhus.

Betalning
All betalning sker online vid bokningstillfället, bokar du via telefon kan bokningen även betalas vid ankomst. Vi ser gärna att du har betalat innan ankomst då det sparar mycket tid vid incheckningstillfället och skapar kortare köer. Meddela oss om du inte har möjlighet att checka in under våra öppettider, då ser vi gärna att vistelsen är förskottsbetalad. 

Campingkortet
Gekåsbyn är ansluten till branschorganisationen SCR Svensk camping. Därför kan du använda SCRs campingkort ”Camping Key Europe” när du övernattar på Gekåsbyns camping eller i stugbyn. Camping Key Europe är ett kort som gäller för dig och din familj på anslutna campingplatser i hela Europa. Med kortet får du en olycksfallsförsäkring och mängder av olika rabatter och erbjudanden. Du kan läsa mer om förmånerna på SCRs hemsida. Camping Key Europe >>

Förboka frukostpaket
Den 1 juni 2019 öppnade den nya pop up-restaurangen Kromme i Gekåsbyn! Förutom god mat och läskande dryck erbjuder Kromme också frukostpaket för avhämtning. Läs mer >>

Campingplats
Husvagnen skall uppställas efter gällande regler från brandmyndigheten. Informationsblad finns i receptionen. På campingen får det endast finnas en bil per hyrd tomt. Tillfälliga besökare får parkera på gästparkeringen utanför campingen. För att komma in till din campingplats behöver du ett bomkort till bommarna. Skåp för el och tv är öppet och är inte avgiftsbelagd. Tillgång till servicehus och alla faciliteter där inne ingår i din campingavgift.

Cyklar
För dig som vill ut på en cykeltur finns cyklar att hyra i Aktivitetsreceptionen mitt i Gekåsbyn.

Grillning
All grillning måste ske med försiktighet och på behörigt avstånd från allt brännbart. Använd gärna våra iordningställda grillplatser eller på våra utställda grillplattor.

Husdjur
Husdjur är tillåtna i Hundstugorna 66 a-b, 67 a-b och 68 a-b samt i Kompaktstugorna 101 a-120 b. Husdjur får inte lämnas ensamma i stugorna. Hundar ska hållas kopplade på hela Gekåsbyns område. Vid bron in till Gekåsbyn finns en hundrastgård där djur kan springa fritt.

Om du vill ha hundpassning medan du handlar kan du lämna din hund på Ullareds Hunddagis >>

Gratis WiFi
Hos oss kan du surfa fritt. Anslut till Destination Ullared, inga inloggningsuppgifter behövs och det är helt gratis. Det finns wi-fi på hela området men vi kan dock endast garantera tillgång i Radstugorna och Skogslängorna.

Kundvagnar
Kring varuhuset, på Gekåsbyn och utanför Hotellet och Motellet finns kundvagnsparkeringar. Vi uppskattar om du ställer tillbaka din kundvagn på avsedd plats. Det är inte tillåtet att ta in kundvagnar i något boende och detta av säkerhetsskäl så att boendet snabbt går att utrymma i händelse av brand. Sedan har vagnarna också ganska vassa kanter som skadar väggar och inredning.

Kvarglömda saker
Titta noga så att du inte glömmer något kvar efter vistelsen här hos oss. Vi ansvarar inte för kvarglömda saker men försöker hjälpa till för att sakerna ska hamna tillbaka hos rätt ägare. Hör av er till oss senast 1 vecka efter avresa om du glömt kvar något.

Miljöhus
På Stugby- och campingområdet har vi miljöhus med olika sorteringskärl. De kärl som finns är brännbart, papper/kartong, metall, tidningar, ofärgat glas, färgat glas och metallavfall. För att komma in i miljöhusen behöver man nyckelkort/bomkort. För mer information om miljöhusen är du välkommen att kontakta receptionen.

Nattro
Vi vill att alla ska vakna utvilade inför en ny shoppingdag och kunna sova gott om natten. Därför ska det vara lugnt och tyst på Gekåsbyn efter kl 23 på kvällen. Blir du störd går det bra att ringa till våra ronderande vakter på telefon 010-470 51 06.

Rökfritt
Observera att rökning är förbjuden i samtliga byggnader, rum och stugor. Överträdelse debiteras med saneringskostnaden. Rökförbud gäller också på lekplatser, vid badtunnor och vid våra entréer till gemensamhetslokaler.

Shoppingbuss
Parkeringen vid varuhuset är periodvis väldigt hårt belastad och för att underlätta för alla boende gäster går under högsäsong vår egen shoppingbuss. Smidigt och miljövänligt. Mer information om Shoppingbussen >>

Städning
Var noggrann med städningen så att nästa gäst får en lika trevlig upplevelse som du. Utrustning och allt städmedel som behövs för att städa finns i boendet. Tänk på att ta med diskhandduk. Toalettpapper finns i alla boenden. Vid anmärkning på städningen tillkommer en avgift. Självhushåll gäller för alla stugor, utom ”Skogslänga” där slutstäd ingår.

Städning av boendet går att lägga till mot en avgift, då behöver ni endast diska och ställa tillbaka porslin i skåpen och slänga soporna så tar vi hand om resten! Kontakta Gekåsbyn på gekasbyn@gekas.se eller på tel. 0346 – 37 501 om du vill lägga till städning på en befintlig bokning.

Säkerhet
Det är många gäster som bor hos oss och rör sig i vårt område. Tänk därför på att köra försiktigt och hålla låg fart i hela Ullared. Skulle ni behöva akut hjälp så ring SOS på 112. Är det icke akuta ärenden finns Gekås personal på plats dygnet runt och nås via Gekåsbyns växel på 0346-375 01. Nattetid finns Securitas nattvakt till er hjälp. Hjärtstartare finns på flera platser i Ullared och vill du veta var de är placerade så se kartan du får vid ankomst eller läsa under besöksinformation >>

Sänglinne
I receptionen kan du hyra sänglinne för 60 kr/set, inklusive en duschhandduk.

Tillgänglighet i Gekåsbyn
På Gekåsbyn gör vi vårt bästa för att gäster med funktionsvariation ska få samma avkoppling och glädje som våra övriga besökare. Mer om tillgänglighet  i Gekåsbyn >>

Frågor?

Hör av dig till gekasbyn@gekas.se eller 0346 – 37 501

Köp Camping Key Europe

Camping Key Europe är kortet som knyter samman campingplatser över hela Europa. Med ett aktivt kort blir din semester bekvämare, tryggare och billigare. När du checkar in på en campingplats som är ansluten till SCR Svensk Camping är det rekommenderat att du har ett Camping Key Europe. Kortet är numera digitalt och aktiveras i appen My Camping Key. Det kostar 160 kronor och är giltigt i 12 månader.

Läs merKöp kort