Häst och husdjur i varuhuset

Hur är det egentligen att jobba med häst- och husdjursprodukter? Christina Ivarsson har ett stort hästintresse och för tolv år sedan sadlade hon om och jobbar numer som inköpare på avdelningen.

För tolv år sedan startade Christina Ivarsson, som då var banktjänsteman, Gekås framgångsrika häst- och husdjursavdelning.
– Jag hade aldrig jobbat i den här världen, berättar Christina. Men jag har en gedigen hästbakgrund och har ridit mycket genom åren och numer har jag sex egna hästar. Det är ett häftigt företag att jobba för och jag gillar tempot och alla möten med människor.

Känsla för inköp
Hur går det egentligen till när produkter väljs ut till det stora gula varuhuset?
– Vi åker på trendresor och mässor för att se vad som kommer, vilka färger och produkter vi ska satsa på. När det gäller vårens ridkläder är huvudfärgerna marinblått och cerise. Och till viss del grått ihop med rosa.

Storsäljare för djur
Arbetet som inköpare för häst- och husdjur kräver ett brett sortiment. Från det allra minsta lilla husdjuret till våra stora fyrbenta vänner. Vad är då avdelningens storsäljare?
– Hundbajspåsar! Det är den bästsäljande produkten. Men även hästtäcken, hundtäcken, katt- och hundmat, ridbyxor och ridskor. Det är väldigt brett. När jag började var jag mest intresserad av det jag själv tyckte om, men det blir mindre och mindre intressant. Jag har lärt mig otroligt mycket under mina år på Gekås och nu vill jag mer hitta det kunderna vill ha istället, konstaterar Christina.