Truckar och tempo på Gekås

Christina på godsmottagningen hissar sig vant upp till översta lasthyllan på tio meters höjd. Idag har det varit rätt lugnt, men vid högsäsong varvas tempot upp. Med en lastbil var tionde minut gäller det att ha koll på pallarna med varor.

– Att jobba på Gekås lager är både roligt, omväxlande och en spännande utmaning, konstaterar Christina Johansson som jobbat här sedan 2011.

Gekås har en lageryta på 29 000 m² i varuhuset och 44 000 m² på centrallagret, Sönneräng.

– Det jag gillar med jobbet är att vi är ett gott gäng och att det är så varierande. En dag kan bestå av alltifrån ta emot gods, plocka, packa och lasta gods med hjälp av olika typer av truckar till att få en akutorder från varuhuset. En akutorder innebär att det går en signal, en automatorder från kassorna i varuhuset till lagret när en viss vara är slut. Den har hög prioritet eftersom hyllorna i varuhuset hela tiden ska vara välfyllda, berättar Christina.

Högt tempo och många skratt
På Gekås har vi över 100 000 unika artiklar i vårt sortiment och under ett år passerar 122 miljoner varor genom våra kassor.

– Jag har jobbat på lager i hela mitt liv, men aldrig med ett så stort sortiment, berättar Christina. Det är viktigt att allt flyter på och det kan vara rätt högt tempo. När vi till exempel jobbar kvällsskift gäller det att vara snabb och tömma golvet inför nästa dag, för då kommer det nya pallar med varor. Men alla vet vad de ska göra, vi hjälps åt och det blir rätt många skratt, tillägger Christina.

En ny order anländer och det är dags att lasta gods. Christina susar iväg och tar emot vid lastintaget.