Tillbaka till nyheter
Våra mest populära storsäljare

Våra mest populära storsäljare

Den 31 maj 2023

Tillbaka till nyheter

Trender kommer och går – det märks inte minst på ­sortimentet i vårt stora gula varuhus. Storsäljarna har ­avlöst varandra genom åren och här berättar vi om ­några av Gekåskundernas absoluta shoppingfavoriter genom tiderna.

 

FRYSPÅSAR
Alltid på topplistan, år efter år! Våra egna fryspåsar i olika storlekar är ett måste på inköpslistan för de flesta Ullareds­besökare och varje dag lämnar 100 000 påsar varuhuset. År 2009 fick påsarna lysande kundrecensioner i tv-serien Ullared, och dagarna efter steg den redan höga ­försäljningen med ofattbara 75 procent.

JUMPSUIT
En av våra mer otippade försäljnings­succéer ­genom tiderna är jumpsuiten. För vem hade kunnat tro att denna ­heltäckande dress med dragkedja och luva skulle gå hem hos både män, kvinnor och barn? Leveranser med tusentals jumpsuits sålde slut på rekordtid och under 2012 sålde vi mysdressar för 20 miljoner kronor.

DEN SJUNGANDE FISKEN
Torbjörn Bäck, inköpare och tidigare delägare, hade med den sjungande fisken på en svensexa och insåg då att den borde kunna roa Gekås­kunderna lika mycket som grabbgänget. Hela 30 000 fisktroféer i plast fick nya hem under säljperioden i början av 2000-talet.

CD-SKIVOR
Visste du att Gekås Ullared en gång i tiden var störst i Sverige på CD-skivor? Musikälskarna vallfärdade till varuhusets stora skivavdelning och vi sålde 600 000 CD-skivor om året. Men den tekniska utvecklingen går framåt, eller ska vi kanske säga bakåt? För när nedladdad musik och streamingtjänster tog över gjorde vinylskivan istället comeback. Sedan 2019 är vinylen den skiva som dominerar på mediaavdelningen.

BERÄTTA OM EN STORSÄLJARE SOM DU MINNS!
– När vi hösten 2010 köpte in jackor i liknande modell som varumärket Canada Goose, men tog 599 kronor för dem istället för 5 000 kronor som ­originalet kostade, blev många ­kunder glada. När ett nytt klädställ med jackor rullades ut från lagret var det tomt innan personalen ens ­kommit fram till damavdelningen.

ELEKTRISK FOTFIL
En modern klassiker på topplistan! Den elektriska fotfilen från varumärket Scholl blev 2014 års riktiga snackisprodukt och sålde under åren i 190 000 exemplar. Vi kan bara gissa att våra kunder har landets lenaste och finaste fötter om fotfilen har använts regelbundet sedan den ­införskaffades.

STÄDROCKEN
När Firma Ge-kås ­Manufaktur slog upp ­portarna 1963 började Göran Karlsson att sälja städrockar till damerna och bilrockar till herrarna till rena ­vrakpriser. Mönsterbilden var ­toppmodern och butiken fick sin första storsäljare.

SPIKMATTA
2010 var året då hela svenska ­folket ­inför­skaffade spikmattor för att bättra på hälsa och välbefinnande. På Gekås gick de åt som smör i solsken och under toppåret sålde vi hela 6 572 mattor i olika färger och former.

MORGANS PARTYSNACK
År 2014 lanserades Morgans Partysnacks och de delikata chipsen tog direkt platsen som ohotad etta i varuhusets snacksförsäljning. Men även goda ting har ett slut. För trots att om Morgans Partysnacks sålde 211 391 påsar under toppåret 2019 blev tillverkningsvolymerna för våra unika smakrecept för små för fabriken att producera.

 

Mer om Gekås 60 år