Tillbaka till nyheter
Nya smaker i varuhuset!

Nya smaker i varuhuset!

Den 11 november 2022

Tillbaka till nyheter

Varuhusets första depåstopp hittar du redan på herravdelningen. I varuhusets nyaste restaurangtillskott Macka & Jos är det såklart mackan som är paradrätten!

Varma mackor grillas på beställning och fylls med allt från kyckling och lufttorkad skinka till avokado, pesto och soltorkade tomater. Här finns också ett urval av kalla sandwichar, wraps och smörgåsar. Till mackan kan du plocka en favorit från den välfyllda joskylen eller beställa en nymixad smoothie med fruktiga ingredienser.

– Ambitionen med Macka & Jos är att ge Gekåskunden en upplevelse som vi inte kunnat erbjuda tidigare. Vi har inspirerats av den populära kafékulturen och skapar ett mysigt, ombonat matställe med fräscha maträtter och lite annorlunda fika på menyn, säger Patric Jernberg, affärsområdeschef för restaurangerna på Gekås Ullared.

 

 

Fika i ombonad miljö

När du kliver över tröskeln till Macka & Jos möts du av svarta väggar, vissa helt klädda i rustik plåt, och jordnära toner på soffor och stolar. Väggarna pryds av abstrakta tavlor och gröna växter. Bakom och ovanför disken hänger stora tv-skärmar med lockande bilder på mackor, fika och dryck.

– Hos Macka & Jos kan gästen få en paus från sorlet och vimlet för en stund. Vi har ljuddämpande glas ut mot varuhuset och hela atmosfären bjuder in till en stunds avkoppling, säger Patric. Restaurangen erbjuder inte bara matiga mackor av alla de slag utan även fika som sticker ut lite mot varuhusets övriga fikautbud. Det är frasiga croissanter, fruktsallad, rawkakor smaksatta med lakrits, citron och choklad, och en brownie som ska vara något alldeles extra.

– Det stämmer, vi har en brownie på menyn som är otroligt god. Dessutom är den vegansk, vilket gör saken ännu bättre, säger Patric.

 

 

Beställ med mobilen

En ambition för Macka & Jos, och även Gekås andra restaurangkoncept, är att utveckla lösningar som kortar ner väntetiden.

– Även om vi vill att våra gäster ska få en paus när de kommer hit så vill vi ju inte att de ska behöva vänta för länge på maten. Via hemsidan kan man både beställa och betala via mobilen och får sedan en notifikation när maten är klar och det är dags att gå till restaurangen. Smidigt och köfritt! Men självklart går det lika bra att beställa på plats, avslutar Patric.

Läs mer och se meny >>