Tillbaka till nyheter
Tid för nya upplevelser

Tid för nya upplevelser

Den 27 april 2023

Tillbaka till nyheter

Med sitt läge i hjärtat av Halland är Ullared en perfekt plats att utgå ifrån när du vill förena shopping med nya upplevelser. Kombinera ditt Gekåsbesök med det bästa området har att erbjuda i form av mat, bad, natur och kultur.

THE LIGHTHOUSE ESCAPE ROOM 
Ett escape room är ett klurigt och spännande sätt att umgås med vänner och familj. I Gällared, strax utanför Ullared, kan ni utmana er själva och uppleva ­spänningen i ett escape room. Här testas er förmåga till samarbete och problemlösning när ni ska lösa ett mysterium med hjälp av föremålen som finns i rummet.

1. ÄT OCH NJUT PÅ ÄSTAD VINGÅRD
Bara ett par mil från Gekås Ullared finns ett riktigt guldkorn i form av en ekologisk vingård med spa och restaurang med stjärna i Guide Michelin. Här kan du finna lugnet i Sinnenas spa, uppleva naturen in på knuten och avnjuta en skandinavisk avsmakningsmeny på Restaurang Äng.

2. SURFING PÅ VÄSTKUSTEN
Med sina långgrunda stränder och västliga vindar bjuder den halländska kusten in till fartfylld surfning. Testa vind- eller kitesurfning på någon av de populära surfplatserna. I trakterna kring Falkenberg hittar du Ugglarp, Ringsegård och Olofsbo, en bit norrut ligger Björkäng och runt Varberg finns förutom populära Apelviken även Norra Näs och Kåsa.

3. YNGEREDSFORSEN – DÖDA FALLET
Utmed Hallands vackraste väg, mellan Gällared och Askome, finns den fascinerande Yngereds­forsen. Vid den gamla kraftstationen från 1900-talets början kan du gå på upptäcktsfärd i den torrlagda forsen och ta del av dess intressanta historia. Packa matsäcken och upplev naturen på nära håll.

SMAKA PÅ FALKENBERGS BÄSTA PIZZOR

4. LILLA NAPOLI
Falkenberg är ett riktigt mecka för pizzaälskare. Här hittar du flera restauranger som serverar pizza av högsta kvalitet. Ett stenkast från centrala Falkenberg finns Lilla Napoli, en restaurang med spartansk miljö, där fullt fokus ligger på ­mathantverket, och där jakten på den perfekta napolitanska pizzan ständigt pågår.

5. PROSTENS PIZZA
Prostens pizza finner du i Skrea en bit utanför staden. På denna natursköna plats har Lisa Lemke och Marcus Nordgren skapat en oas för ­avslappnat umgänge och goda pizzor. Här serveras tunna, krispiga pizzor i romersk stil, tillagade av lokala råvaror.

6. ACKEBERGS
I Skogstorp, strax utanför Falkenberg, bjuder ­Ackebergs in till spontant pizzahäng under ­sommarmånaderna. Här njuter du av ­napolitanska pizzor i härlig miljö med utsikt
över det ­halländska kustlandskapet.

7. BESÖK VARBERGS FÄSTNING
Känn historiens vingslag på Varbergs fästning. Förutom ­fantastisk miljö och havsutsikt finner du här Hallands kulturhistoriska ­museum med spännande utställningar för alla åldrar. Följ med på en ­visning av fästningen och missa inte den unika Bockstensmannen, ­kvarlevorna av en av Europas bäst bevarade medeltidsmänniskor.

8. SALTA BAD
I Halland har du alltid nära till havet och det är här du hittar några av Sveriges bästa badstränder: Tylösand, Apelviken och Skrea strand. Men det finns fler platser att upptäcka! Testa bad bland klippor och sand i någon av badvikarna på Getterön i Varberg. Eller njut bland sanddynerna på ­familjevänliga Olofsbo eller Långasand utanför Falkenberg. Vill du ha hunden med dig på stranden kan du besöka ­Getteröns Tredje vik eller den södra änden av Skrea strand.

 

Se fler utflyktsmål