Tillbaka till nyheter
Stilrent & sportigt herrmode med Glenn

Stilrent & sportigt herrmode med Glenn

Den 31 mars 2023

Tillbaka till nyheter

Hemligheten bakom ett lyckat recept sitter i de små detaljerna och fina råvarorna, såväl i en italiensk supé som i en snygg outfit.
– Det enkla är ofta det bästa, säger Glenn Strömberg.

Efter 40 år i Italien har fotbollslegendaren Glenn Strömberg formats en hel del av sitt andra hemland. Allt från att titta mer och mer på cykellopp och Formel 1 till att uppskatta mat och mode på en ny nivå.
– Jag har alltid haft ett klädintresse, men det har naturligtvis blivit större med tiden. I det här landet ligger mode på både ­­­­första- och andraplats hos folk och man rycks ju med, det är bara så, ­konstaterar Glenn.

Stilrent, sportigt & prisvärt
Enkelt, men sportigt, är hans signaturlook. Något som stämmer väl in på den egna klädkollektionen.
– Jag är sportig i sinnet och sportig i ­modet, säger Glenn med ett skratt och ­berättar att han älskar att gå klädd i ”sina egna grejer”.

– Det här är jag och som jag ser ut när jag reser runt i världen. En ledig, sportig stil där det finns lite smågrejer här och där som sticker ut och gör att man tittar till. Det sitter helt enkelt i detaljerna. Både när det gäller klädsel och mat. Kvalitet och omtanke till ett bra pris är viktigt.

 

 

Detaljerna i fokus
Glenns klädkollektion kryddas också med det där lilla extra. Som roliga blinkningar till fotbollskarriären, med allt från siffran 7, hans tröjnummer under fotbolls­karriären i Atalanta, till en italiensk flagga eller ett ”G” som i Glenn, gömt här och där i plaggen.
– Detaljerna ska finnas där hela tiden. Det tycker jag är kul. Att det syns att det är jag som är med och har gjort kollektionen, säger Glenn.

I vår och sommar blir det dessutom mer färgglatt än någonsin med härliga toner av aprikos, mintgrönt och ljusblått.
– Det är roligt att kunna överraska och just den här färgkombinationen gillar jag väldigt mycket, den blev pigg och rolig. Självklart finns Glenns älsklingsfärg blått med i olika varianter och två av hans favoriter är just blå: den korta jackan i mörkblått och de ljusblå badbyxorna. Den randiga skjortan och stråhatten är andra personliga pärlor.
– Hatten hör ihop lite med den randiga skjortan. Lite det där stuket innefolket hade på Rivieran för 20, 30 år sedan. Då var det en Alfa Romeo och en sådan skjorta som gällde! Det är lite kul. Hatt är ju också lite halvelegant, men samtidigt sportigt, och skyddar bra mot solen.

Proffsig packning
I jobbet som fotbollskommentator blir det 150–200 flygresor om året för Glenn och i år är inget undantag. Dessutom blir det en sväng till Teneriffa för att hälsa på ena ­dottern och barnbarnen. Med åren har Glenn blivit lite av ett packproffs och hans taktik går enligt less is more-principen.
– Jag försöker vara minimalist! Istället för tre par skor tar jag med mig ett par. ­Sedan kör jag kläder i samma ­nyanser, så att jag inte behöver många olika ­accessoarer. Kör jag navy vet jag vilka skor, skärp och jacka som passar till. Senast jag reste vägde mitt bagage inte mer än sex kilo. Och då väger själva väskan tre! Att ha många bollar i luften är livet för Glenn, även om han skriver på sin hemsida att mottot är att ha så mycket fritid med familj och vänner som möjligt.

Har du lyckats med det?
– Nej, men det är fortfarande mottot! Skämt åsido, om man med fritid menar att man ska ha fri tid att göra vad man vill, så är jag där eftersom jag trivs så enormt bra med det jag gör. När jag började ­kommentera fotboll i tv i slutet av 90-talet var jag yngst, nu är jag äldst. Men för mig är det otroligt viktigt att hålla igång och göra saker som är ­roliga. Och det tycker
jag att jag gör nu!