Tillbaka till nyheter
Skor för hela familjen

Skor för hela familjen

Den 22 september 2022

Tillbaka till nyheter

Nu är Gekås Ullareds skoavdelning laddad med säsongens trender. Grova kängor till dam, dressade sneakers till herr och vattentätt och varmfodrat för barn i alla åldrar.
– Dessutom har vi ett brett utbud med skovårdsprodukter inför höst och vinter, säger butikschef Jörgen Carlsson.

 

Så fort höstmörkret närmar sig skiftar skobutiken på Gekås Ullared färg och fokus. Det mörka och murriga tar över och sommarsandalerna byts ut mot varmfodrat och vattentätt.

– Den här säsongen är det halvhöga, lite grövre kängor som gäller på damsidan. För herr håller trenden med sneakers i sig, gärna lite mer dressade modeller i dova färger. Bland barnskorna är det som vanligt gummistövlar, varmfodrade stövlar och vattenavvisande kängor som är stort och då i färgerna blått, svart, lila och cerise, säger Jörgen.

Dessutom flyttar fårskinnet in. Tofflorna från varumärket Shepherd är en klassisk storsäljare under höst och vinter.

– Ja, det är en typisk säsongsvara som är väldigt populär nu när vi går mot kallare väder, konstaterar Jörgen.

Han vill även passa på att uppmärksamma det stora utbudet av skovårdsprodukter för att ta hand om sina skor inför regn, rusk och snömodd.

– Skoskötsel är viktigt, men det glömmer man lätt på våren när det är fint väder. Men nu på hösten, när skomaterialen dessutom är mer skinn och läder, är det desto viktigare. Vi har ett jätteutbud av impregneringsmedel för skor, sneakers och kängor och allt du behöver för att sköta om dina skor så att de håller längre.

Sedan starten i våras är succén ett faktum för den nya skobutiken på varuhusets andra plan. Förutom att ytan blivit dubbelt så stor, hela 2 200 kvadratmeter med plats för upp till 40 000 par skor på hyllorna, har man även rekryterat mer personal. Här ska alla kunder få den hjälp de behöver för att hitta just sin skofavorit i rätt storlek.

– Vi har fått många positiva reaktioner på att vi äntligen öppnat inne i varuhuset och att sortimentet blivit ännu större, säger Jörgen och berättar att butiken satsar mycket på välkända varumärken som bland annat Vans, Puma, Adidas, Rieker, Ecco och Skechers.

– Det är märken som kunderna känner igen och lätt kan jämföra pris med andra butiker och se hur mycket billigare vi är än alla andra. Med en försäljning på runt 10 000 par skor i veckan är Gekås skoavdelning den största skobutiken i Sverige, och målet är att även vara den billigaste.

– Vi är billigare än övriga skohandeln. När du kommer till oss ska känslan vara att ”Här kan jag göra ett fynd!” säger Jörgen.

Att åka till Gekås, enbart för att köpa skor, ska helt enkelt löna sig.

– Ja absolut. Köper du tre par skor hos oss ska du känna att du fått ett par på köpet!

Se höstens skosortiment här >>