Tillbaka till nyheter
Rätt man på rätt plats

Rätt man på rätt plats

Den 31 maj 2023

Tillbaka till nyheter

Anders Nyhemer hittade rätt från början och har 44 trivsamma år på Gekås rengöring- och kroppsvårdsavdelning i ryggen.

HUR KOM DET SIG ATT DU BÖRJADE PÅ GEKÅS?
Jag växte upp ett stenkast från Gekås, på andra sidan ån. Ett hus bort från oss bodde ägaren Göran Karlssons pappa Nisse. Efter min första sommar på Gekås tyckte Nisse att jag skulle ta en heltidstjänst på kemavdelningen. Jag var skoltrött och gymnasiet var inget för mig. Gekås passade bättre. Nisse själv hade en viktig roll på företaget, varje dag öppnade han och låste varuhuset och gick rundan som dagens väktare ansvarar för.

HUR SER EN ARBETSDAG UT FÖR DIG?
Jag har hand om lagret på min avdelning, ­beställer pallar från vårt centrallager Sönneräng och kör ut dem. ­Under lågsäsong är jag också ute i butiken ungefär halva dagen och fyller på varor. Då har jag mer ­kundkontakt.

VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB?
Det är helt klart alla människor jag jobbar med. Det är bra kollegor och vi hjälps åt och kan ­samtidigt skämta om det mesta. Jag gillar när det är mycket att göra. Jag tror inte jag har försovit mig på 40 år, det är ett bra tecken på att man tycker det är kul att gå till jobbet.

VAD ÄR DEN VANLIGASTE FRÅGAN DU FÅR NÄR DU PACKAR UPP?
”Var finns plastpåsarna?”. Den kommer hela tiden.

FINNS DET NÅGON KUNDFRÅGA SOM FÄST SIG I MINNET?
En äldre dam kom fram och frågade var hon kunde hitta en produkt som stod på hennes ­inköpslista. Jag förklarade var den låg, och strax var hon tillbaka med en ny fråga. Jag pekade på en hylla lite längre bort. Då föreslog damen: ”Kan inte du ta min lapp och plocka ihop mina varor åt mig så går det mycket fortare”. Tyvärr kunde jag inte uppfylla just den önskan, men jag hoppas hon hittade allt på listan till slut.

BERÄTTA OM ETT EXTRA ROLIGT MINNE TILLSAMMANS MED DINA MEDARBETARE.
Det måste bli festen som anordnades i Falkhallen i Falkenberg när Gekås fyllde 50 år. Då skulle alla komma uppklädda, det var röd matta och mingel. Filip och Fredrik var konferencierer, ägarna Thomas Karlsson och Torbjörn Bäck framförde en låt och så ­toppade vi med Magnus Uggla på scen.

VAD GÖR DU NÄR DU SLUTAT JOBBA?
Jag tar bussen hem till Falkenberg där jag bor, men på torsdagar stannar jag kvar och tränar på gymmet här på Gekås. Det ligger på övervåningen med jättefin utsikt. Här finns både gym och salar för spinning och gruppträning.

ANDERS NYHEMER

Tjänst: Arbetar på avdelningen för ­rengöring och kroppsvård.
Anställd: Anställdes 1979 men började
sommarjobba innan dess.
Egenskap: En trogen och punktlig ­medarbetare som uppskattar
en bra personalfest!