Tillbaka till nyheter
Ny kollektion med Marie Serneholt!

Ny kollektion med Marie Serneholt!

Den 11 oktober 2023

Tillbaka till nyheter

Multitalangen Marie Serneholt sjunger, showar, skriver böcker, leder tv-program och event, har ett eget makeupvarumärke och nästan en kvarts miljon följare på Instagram. Och förstås: står bakom Gekås Ullareds populära baby- och barnmodekollektion. Dags att känna henne på pulsen!

I höst är det dags för en ny barnmodekollektion, signerad Marie Serneholt, för Gekås Ullared.
– Den är jättefin, verkligen höstlig och mustig i färgerna. Samtidigt är den klassisk. Randiga tröjor fast i nya färgställningar, kabelstickat i nya toner och manchesterplagg som är otroligt fina. Grabbarna trivdes så bra i dem när de fick prova, säger Marie Serneholt.
Grabbarna, det är hennes tvilling­pojkar Philip och Nicholas, som varje säsong får agera fotomodeller för kläderna. Fast ­kläderna är naturligtvis inte bara för ­pojkar, utan för alla barn, från baby upp till storlek 170. Dessutom finns utvalda plagg i matchande design även i damstorlekar.

 

”När jag tittar i ­gamla Mina vänner-­böcker står det att jag ville bli popartist, ­skådespelare eller modell.”

 

Vilka är dina favoritplagg i ­kollektionen?
– Den bruna manchesterjackan och den stickade randiga tröjan i mörkbrunt och blått. Båda är magiskt fina och har en ­klassisk stil som även passar för vuxna.

Vem är din största modeförebild?
 – Jag har nog ingen specifik, och jag tycker inte heller att jag har någon specifik klädstil. Men Alicia Vikander är alltid oklanderligt tjusig, oavsett om det är till vardags eller på röda mattan.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Det beror helt på vad jag jobbar med. Förra fredagen hämtade jag barnen tidigt från förskolan, åkte till badhuset några ­timmar och sedan blev det fredagsmys med något gott framför Fångarna på fortet. Idag är jag ute på turné med Vårruset, så jag ställde klockan tidigt och tränade före ­frukost. Sedan åkte vi från Luleå till Umeå och då fick jag lite tid att svara på mejl och jobba med mina sociala medier i bilen. Nu håller teamet på att rigga inför loppet ikväll och sedan ska vi äta lunch på något trevligt ställe. Sedan har vi möte, och efter det är det fullt ös tills sista tjejen är i mål.

Väskan i ­fuskpäls är en mjuk och mysig ­statementaccessoar för höstens outfits. Och den kabelstickade tröjan är en riktig höstklassiker som nu har den uppdaterats med en härligt ­bubbelgumsrosa kulör.

 

På tal om mat, har du någon ­favoriträtt?
– Spagetti bolognese! Men jag skulle aldrig beställa det på restaurang, utan det är bara min mammas eller min egen ­hemlagade som gäller. Jag låter finhackad morot, vitlök och lök fräsa i lite olja, och sedan i med köttfärs, salt, peppar, oregano, chili, tomatpuré, ketchup, en skvätt rött vin, grönsaksbuljongtärning, ett par burkar tomater, kanske lite tabasco och soja … Helst ska det stå och puttra hela dagen. Jag gillar när det är lite styrka i! Nyligen hade vi lite av ett genombrott hemma när grabbarna faktiskt åt samma mat som vi så att jag inte behövde göra en mildare variant till dem. Då blir man ju glad!

Vad ville du bli när du var liten?
– Redan när jag var tre, fyra år visste jag att jag ville underhålla. Det var en stark känsla jag hade inombords. När jag tittar i gamla Mina vänner-böcker står det att jag ville bli popartist, skådespelare eller modell. Jag har alltid älskat att uppträda inför folk och få dem att må bra.

 

Blomstrande klänningar, trendig manchester och stickade klassiker med en ny twist. Höstens kollektion är en härlig mix av färger, material och mönster!

 

Nämn en skiva som gjort stort ­intryck på dig!
– Åh, då vill jag nämna en som hade ­betydelse för starten på min karriär. När jag var liten fanns ett tv-program med ­Lasse Holm som hette Sikta mot ­stjärnorna. Jag var ett stort fan och hade alla skivor. På skivorna fanns musik­bakgrunder som man kunde sjunga till själv. När jag skulle på audition för A-Teens tog jag med mig skivan med Madonnas La Isla Bonita och sjöng till den. Jag kände mig väldigt proffsig!

Vilket är det roligaste minnet från din tid med A-Teens?
– Det var nog när vi kom till ­Sydamerika för första gången och inte fattade hur stora vi var där. Vi möttes av flera tusen fans på flygplatsen. Under hela vistelsen fick vi ha beväpnade säkerhetsvakter, och fansen trängdes bakom kravallstaket. En gång när vi skulle gå in på vårt hotell var det så trångt att jag tappade en sko. En nyhets­kanal visade upp den i sändning och var helt exalterade över att de hade den!

Om du får resa vart du vill i ­världen, vilket blir resmålet och vilka tar du med dig?
– Maldiverna med Fredric och barnen. Fast de får bli lite äldre först så jag slipper ha hjärtat i halsgropen. Tänk att bo i en bungalow ute på en pir… Alla bilder man ser därifrån ser ju helt fantastiska ut.

 

Passa på att uppdatera barnens ­garderob med värmande accessoarer! De stickade mössorna finns till både stora och små.

 

Har du något favoritdjur?
– Hund! Jag kollar på hundklipp varje dag. Vi har aldrig haft hund i vår familj för mamma är pälsdjursallergiker, så skaffar vi en får det bli en allergivänlig ras i så fall.

Sista frågan: vad brukar du själv handla på Gekås Ullared?
– Framför allt mycket böcker, spel och pyssel till barnen. Och så kan jag inte låta bli att köpa tvätt- och rengöringsmedel och något storpack med godis. När jag är på Gekås inför julen brukar jag köpa småsaker till barnens adventskalender. Jag försöker åka till Ullared en dag innan jag ska vara där för att jobba och träffa kunderna så att jag hinner gå i varuhuset och shoppa i några timmar.

 

Se hela höstkollektionen från Marie Serneholt här!