Tillbaka till nyheter
Nu öppnar Sveriges största skobutik!

Nu öppnar Sveriges största skobutik!

Den 24 mars 2022

Tillbaka till nyheter

Äntligen har Sko-Boo tagit klivet in i varuhuset. Välkommen till Sveriges största skobutik fylld med allt från gummistövlar till vårsneakers – till fantastiska priser.

Skohimlen ligger numera en trappa upp på Gekås! För vad ska man annars kalla Sko-Boos
2 200 kvadratmeter stora butik med stövlar, tofflor, sneakers, finskor, sandaler, mode och klassiker, sulor och tillbehör, som nu äntligen har flyttat in i varuhuset.

Det är en välkänd story vid det här laget: För över ett halvt sekel sedan delade Gekås grundare Göran Karlsson och Sko-Boos grundare Bo Carlsson upp marknaden mellan sig. Göran lovade att sälja allt utom skor i sin butik, och Bo lovade att sälja bara skor. Och så har det förblivit, fram till i mars i år. Nu slipper du som Gekåskund att gå ut ur varuhuset för att köpa skor utan kan istället
enkelt åka rulltrappan upp mitt i varuhuset och nå skobutiken.

– Det känns som ett fantastiskt lyft för oss att ligga inne i varuhuset, med fin, ny inredning och härlig belysning som ger ett riktigt fräscht intryck, säger butikschefen Jörgen Carlsson.
I samband med flytten förlängs öppettiderna för att matcha varuhusets, och antalet medarbetare nästintill dubblas. Så den som vill ha hjälp behöver inte vänta länge.
– Vi är till exempel riktigt bra på barnskor, och det i en tid när många andra butiker lägger ner den försäljningen för att de tycker att det tar för mycket tid att hjälpa barnen att prova. Men hos oss får du hjälp att mäta och hitta rätt storlek om det behövs, säger Jörgen Carlsson.

Men Sko-Boo har förstås skor för hela familjen – här ska alla kunna hitta rätt skor för rätt tillfälle.
– Ska du bara köpa ett par skor, köp ett par ljusa sneakers. Det är ett säkert kort i de flesta sammanhang, inte bara för träning och bekväma promenader utan de funkar lika bra till kostym eller på fest, säger Jörgen Carlsson som själv oftast går i helvita sneakers.
Eftersom vårens sortimentet består av nästan 1 000 olika sorters skor lär du hitta mycket annat än sneakers att vilja ha på dig i vår och sommar. Två säkra kort denna säsong är biotofflor och badtofflor – eller pool-slides som de numera kallas även i Sverige, det låter ju faktiskt lite coolare och mer modebetonat.
– Det är ju också ett skomode som går att ha till allt möjligt, säger Jörgen Carlsson.
För att vara säker på att få rätt skor i rätt storlekar med sig betalar kunden alla skoköp i skobutiken.
– Vi har fyra egna kassor, och skorna packas i förslutna påsar. Det blir smidigast för kunden!

Se skosortimentet här >>