Tillbaka till nyheter
Nu blir det rum för fler!

Nu blir det rum för fler!

Den 21 december 2021

Tillbaka till nyheter

Bara några hundra meter från varuhuset skjuter nu Gekås Ullareds andra hotell i höjden. Hösten 2022 kan de första gästerna checka in – men häng med på en tur bakom byggplanken redan nu, tillsammans med vd Patrik Levin.

Det borras och bankas, tempot är högt och det gäller att se upp för ­kran­bilar som lyfter av bygg­element och mindre transporter med material som körs in i ­betongskelettet som med stadigt tempo växer på höjden. För på ­andra sidan gatan från Gekås Ullareds första hotell, Hotellet, byggs nu ytterligare ett hotell. Nu under byggtiden går det under namnet Hotell 2.

– Det första hotellet heter ju Hotellet – eller Hotell Ett då om man vill vara lite rolig. Så därför kallar vi den nya delen Hotell 2 nu under byggtiden. Men framtida gäster kommer inte att se dem som två olika hotell, utan ett och samma eftersom den gamla och nya delen binds samman av en gångbro i glas som löper över vägen ungefär fem meter upp, säger Patrik Levin, vd för Gekås Ullared, och ritar en båge i luften över Danska vägen.

 268 rum totalt

Idag är det inte kavaj som gäller på jobbet för honom utan bygghjälm och varselväst, när han och fastighetschef Hans-Erik Wortmann ska visa runt och berätta om planerna för den nya hotelldelen. Det blir 154 nya rum som kompletterar de 112 som redan finns i Hotellet – totalt 268 rum på gångavstånd till varuhuset och med all den bekvämlighet och lyx som kännetecknar en hotellvistelse. Men behövs det ­verkligen ännu fler hotellrum i Ullared? Med en pandemi som påverkat besöksantalet och en stugby och camping som stadigt växer? Svaret är ett rungande ”JA” från Patrik.

– Till Gekås kommer ett tvärsnitt av Sveriges befolkning, och alla har olika preferenser. Därför vill vi komplettera boendeutbudet med hotellrum av en typ vi inte haft förut. Trots pandemin har det varit ett stort tryck på hotellbokningen, och vi märker att många besökare i allt större utsträckning vill bo på hotell med en högre grad av bekvämlighet och service. Det kan vi erbjuda till ett pris som Gekåskunderna uppskattar, säger han.

De hotellrum som finns i det befintliga hotellet är fyrabäddsrum; nu byggs enbart dubbelrum. Det är något som efterfrågas ofta, säger Patrik.

– Många par kommer hit på en ­”getaway” – för shopping, myshelg, upplevelser i närområdet eller för att fira något – och vill bo på hotell. Men då känns kanske våra fyrabäddsrum lite onödigt stora och ett dubbelrum mer ändamåls­enligt, säger han.

Och Hans-Erik Wortmann, fastighetschef på Gekås Ullared, lägger till:

– Jag ser också framför mig att många reser hit med sina barn och har med mormor och morfar. Då bor de äldre i lugn och ro i ena delen och barnfamiljen i den andra, och så kan de ses via gångbron, säger han.

Svensk design och smarta lösningar

Rummen blir lite rymligare än ett traditionellt hotellrum, nästan 20 kvadrat inklusive badrummet. Givetvis med platseffektiv inredning och smarta lösningar för att rymma shoppingpåsar och ge plats för att prova klädinköpen framför stora speglar. Inredningen utformas i mjuka jordnära färger, med naturligamaterial och svensk design. Några av rummen tillgänglighets anpassas utöver det vanliga och förses med lyfthjälp, så att det blir möjligt för personer i behov av assistans att övernatta.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna komma hit och bo. Det är enkla åtgärder som är till stor hjälp, förklarar Patrik.

I den nya hotelldelens gatuplan kommer det också att ligga reception med incheckning för hela hotellet samt en stor restaurang med plats för 250 sittande gäster. Här ska det både serveras frukost, lunch och middag.

– Det är en öppen och rymlig lokal med härlig atmosfär. Men det kommer också att bli möjligt att dela av för den som vill sitta lite mer privat med sitt sällskap. Här på entréplan finns också plats för konferenser och möten för till exempel företag, säger Hans-Erik.

Ullareds första utomhusbar?

Ett par våningar upp öppnar korridoren plötsligt upp mot en gigantisk takterrass. Det är ännu inte helt klart hur den ska utformas, men man förbereder för allt från relaxyta till uteservering, barhäng och abonnerad festplats.

– Vem vet, det kanske blir Ullareds första utomhusbar, säger Patrik lite ­skämtsamt, men blir allvarlig och vill inte lova för mycket – tillstånd behövs och säkerhetskrav måste uppfyllas innan allt kan gå i lås. Och så beror det ju på vad gästerna efterfrågar.

– Men som alltid när vi bygger i Ullared, bygger vi för möjligheterna. Vi förbereder alltid för att kunna ta nästa steg. Det blir billigast och bäst så, förklarar han.

I samband med bygget rustas också vägen mellan hotellen upp till en lågfartsgata med bredare trottoarer, parkbänkar, gröna växter och belysning.

– Vägen kommer att bli ett mer naturligt gångstråk som gör det enkelt att ta sig till och från varuhuset. Nu har det varit mycket byggstök och tung trafik ett tag, men det kommer att bli väldigt trevligt och vackert när det är klart, säger Patrik.

 

HOTELLET