Tillbaka till nyheter
Intervju med Marie Serneholt om vårens barnmodekollektion

Intervju med Marie Serneholt om vårens barnmodekollektion

Den 6 april 2022

Tillbaka till nyheter

Nu är det dags för en ny ­kollektion från ­Marie ­Serneholt! Säsongen ­bjuder på favoriter från förr och nya älsklingsplagg – nu i fler ­storlekar, från baby till dam, för härliga möjligheter till matchning.

Den nya kollektionen blir Marie Serneholts andra vår- och sommarkollektion för Gekås. Därför har designteamet kollat noga på vad som var populärt förra året, och uppdaterat med nytt och trendigt till en perfekt mix. Och lyssnat på kundernas ­önskemål om fler matchningsmöjligheter!

– Denimklänningen från förra året blev en succé, så den kommer igen. Jag har själv använt min otroligt mycket. I år kommer den i fler storlekar, från baby upp till dam, eftersom så många vill kunna matcha vuxna och barn. Många mammor har berättat för mig att de köpt största storlek på flickkläder till sig själva. Så det känns jättekul att vi har utvecklat kollektionen på damsidan, säger Marie Serneholt. Overshirten från i vintras, supersuccén som sålde slut i alla storlekar, återkommer också men i annan färgställning. En av Maries personliga nya favorit är en rutig damklänning i lila och vitt.

– Den är fin på bild och på galge, men ännu finare på! Den kan man också matcha med barnen, säger hon.

Kollektionen för vår och sommar 2022 ­sammanfattar hon som välgjord, väldesignad och genomtänkt utifrån barns behov och vardag. Färgerna som dominerar denna säsong är kaki, aprikos, blått, armégrönt och lila, utöver vitt och denim. Många favoritplagg är kvar men i nya ­färger och med lite designuppdateringar. Som småbarnsmamma – och tvillingmamma dessutom – vet Marie att det bästa betyg som ­barnkläder kan få är när barnen inte klagar över stickiga kvaliteter, sömmar som skaver eller ­passform som inte går att leka i.

Sönerna ­Nicholas och Philip, som fyller fyra år i ­september, trivs i ­kläderna från mammas märke.

– De vadderade tightsen hade de nästan jämt i vintras, och linneskjortorna är favoriter nu i vår. När barnen dessutom väljer kläderna själva, ja, då vet man att det är bra! Kläderna är perfekta som snygga varjedag-plagg som både tål och tillåter lek.
Själv tycker hon om att det är enkelt att bygga lager på lager beroende på väder och aktivitetsnivå utan att det blir bylsigt.

– Och att de tål att tvättas många gånger, tro mig, det har jag verkligen gjort. Barnen kommer hem från förskolan med helt galna fläckar och jag har flera gånger undrat hur det ska gå att få bort dem. Men det går om man förbehandlar med ­fläckborttagningsmedel, och sen efter tvätt låter plagget soltorka ute. Det har räddat även de vita collegetröjorna många gånger.

För första gången har nu Marie Serneholt varit på Gekås ”på riktigt”, inte bara utanför för att sälja Bingolotter. I höstas var hon på besök för att spana in sina kläder i butik, prata med kunder och ­uppleva Gekås med alla sinnen.

– Herregud vilket mäktigt ställe! Nu förstår jag varför människor åker till Gekås, shoppar flera dagar och bor på hotell, för det behövs verkligen flera dagar både för att uppleva och för att bearbeta alla intryck! säger hon.

Lite extra stolt var hon över att visa upp sin kollektion för sina föräldrar som också var med och besökte Gekås för första gången.

– Det var så fint på barnavdelningen och så ­otroligt roligt att se folk stå och välja och köpa ­kläder från min kollektion. Jag tyckte det var ­jättekul att träffa alla engagerade, nyfikna och glada kunder och verkligen få vara nära dem som faktiskt använder kläderna, det gav en helt ny dimension.

 

Marie Serneholts vår och sommar är fylld av samarbeten i sociala medier, arbete med ­barnböckerna hon skrivit samt konferencierjobb, bland annat en turné med Vårruset runtom i ­Sverige som legat på is under pandemin. Utöver det njuter hon av att se barnen växa och utveckla sina personligheter och intressen.

– Philip är väldigt musikaliskt lagd, älskar musik och lär sig texter och melodier otroligt snabbt. Jag är ju partisk, men han har en klar fallenhet för det! Nicholas gillar bollsporter och har alltid tyckt om att leka med bollar. Vi låter dem testa på lite olika saker så får vi se vad de fastnar för framöver.

I sommar blir det sol, bad och lek – förstås i kläder från kollektionen – och kanske också resor både i och utanför Sverige.

– Min sambo är från Skåne och talar sig varm för Falsterbo och de fantastiska stränderna där. ­Kanske att vi åker till Spanien också. Oavsett ­hoppas jag på en varm och härlig sommar!

Se vårens barnmodekollektion från Marie Serneholt här >>