Tillbaka till nyheter
Inred med grönt

Inred med grönt

Den 15 april 2021

Tillbaka till nyheter

Gekås växtavdelning växer och frodas – på flera sätt. Nu blir sortimentet bredare och ytan större och mer inspirerande. Välkommen att botanisera i det gröna!

Växtavdelningen breder ut sig lite extra i varuhuset för att få plats med det som Gekås besökare blir allt mer intresserade av: att inreda med växter. Här samsas snittblommor, utomhusväxter och klassiska krukväxter med konstblommor, krukor och trendiga strån.

 

– Vi anpassar alltid vårt sortiment efter säsongerna. När det är dags för vår- eller höstväxterna är det ett otroligt tryck i varuhuset. Det märks att folk längtar efter nyheterna, berättar Helena Lindqvist som är inköpare av blommor och växter på Gekås Ullared.

Samtidigt håller hon och hennes kollegor koll på de tydliga inredningstrenderna. Just nu är det populärt med storbladigt och tropiskt. Fiolfikusen har blivit en favorit, så den finns i flera olika storlekar upp till cirka en meter. Gekås Ullared är kända för sina låga priser på växter och inte minst på de större växterna som dracena eller monstera. Det uppskattas av kunderna.

– Priserna är förstås otroligt bra på allt och vårt växtsortiment är alltid brett, säger hon.  Bland de trendiga nyheterna finns alltid plats för älskade klassiker som våreld och orkidéer. Vitt och rosa är de mest populära blomfärgerna – men Helena ser också att mustigt 70-talsorange är på väg tillbaka. I anslutning till växterna finns också Gekås Ullareds stora kruksortiment.

– Allt med bubblor på är väldigt populärt. Glaserat och i olika färger säljer väldigt bra, särskilt lite mörkare färger som grönt och brunt men också beige. Samtidigt växer trenden med kurviga och geometriska vaser.

– Ofta med pampasgräs i, stående på golvet eller på bordet. Tåliga grässorter som håller sig snygga länge, liksom konstblommor, har fått ett uppsving, säger Helena.

 

Låt ditt hem grönskas!

Varuhusets växtsortiment växer och frodas! Nu slår vi upp portarna till Gröna rummet – en ännu större växtavdelning med ett brett sortiment för både hem och trädgård. Välkommen att botanisera i det gröna! Till inspiration >>