Tillbaka till nyheter
Höstens nyheter med Glenn Strömberg

Höstens nyheter med Glenn Strömberg

Den 16 september 2021

Tillbaka till nyheter

Glenn Strömberg är tillbaka med en sjätte kollektion för Gekås Ullared. Denna gång med inte bara sköna och snygga höst- och vinterplagg, utan även moderna träningskläder.

Efter en fotbolls – och resespäckad sommar är Glenn Strömberg tillbaka i det som han kallar sitt andra hem – ett hotell i Stockholm där han från och till varit långtidsgäst i flera år.

– Sommarens bästa upplevelse? Utan tvekan Italiens första match i fotbolls -EM. Jag har aldrig upplevt en sådan uppslutning bakom laget förut. I vanliga fall brukar intresset vara ganska ljummet, och italienarna badar inte i fontäner och tutar i tutor förrän laget är i kvartsfinal. Men den här gången var det som att alla brann för laget från början – och så vann Italien alltihop. Då var jag väldigt italiensk kan jag säga, berättar Glenn och ger en insiktsfull analys om lagets sammansättning och insats, varför andra lags supportrar också hejade på Italien och betydelsen av segern för ett land som drabbats så hårt av pandemin.

Han har fått otroligt mycket beröm som fotbollskommentator i sommar, men just idag är det inte sport han ska kommentera, utan sin senaste klädkollektion för Gekås Ullared. En kollektion som andas höst, avslappnad stil, sport, snygga snitt och väl valda detaljer, precis som Glenn vill ha det.

– Allt är snyggt och genomtänkt. Stilrent och inte för kladdigt om du förstår vad jag menar? Och så detaljer och plagg som sticker ut, som jackorna den här säsongen till exempel.
I höstens och vinterns kollektion finns bland annat en dunjacka och en dunväst samt en overshirt, eller skjortjacka på svenska, som fungerar som en snygg och lättburen jacka.

– Dunjackan är perfekt, inte för tung, och lätt att både ha med sig och på sig. Och skjortjackan är typiskt ett sådant plagg man slänger på sig när man ska gå och ta en kaffe i Italien på vintern – ja, där är ju inte lika kallt som här. Den är också mina döttrars favorit, även om det ju är ett herrplagg, säger han.

JEANS ÄR ETT FAVORITPLAGG

Glenn Strömberg klär sig allra helst i jeansen från sin egen kollektion, dem har han 95 procent av tiden, berättar han.

– Blått är min favoritfärg, och jeans för mig signalerar casual, att jag är ledig och fri att göra vad jag vill. När jag jobbar behöver jag oftast klä upp mig och stå i kostym eller kavaj i rutan, så det vill jag helst slippa till vardags. Jeansen stylar jag gärna med skjorta och tröja med dragkedja i halsen, eller skjortjackan som ger en lite ungdomligare look, tycker jag.

I januari 2022 fyller han 62 år. Även om han inte spelat professionell fotboll på 30 år är han noga med att hålla sig i god form. Och därför tycker han också att det är extra kul att nu lansera egna sportkläder som en del av kollektionen för Gekås Ullared. Om inte annat som en signal att det är viktigt att hålla igång kroppen även när man blir äldre.

– Jag känner mig ung. Jag lever livet med samma energi som förr, så det är himla fräckt att vi lägger till sportkläder i år. Det är bra, funktionella plagg – med fickor, det är viktigt, jag är en sådan som alltid bär runt på snus, mobiltelefon och nycklar – som funkar lika bra på promenader som på gymmet.

TRÄNAR FÖR GLÄDJEN

Träning har varit ett stående inslag i Glenns liv ända sedan han var liten. Redan i nioårsåldern var han på landslagsläger i bordtennis och han lärde sig tidigt att lägga upp egna träningsprogram för att nå sina mål. Tack vare fotbollskarriären rullade träningen på alldeles av sig själv. – Det svåra var när jag lade av. Då gick jag upp 20 kilo på ett och ett halvt år.

Inte bara för att jag slutade träna, utan också för att visa att karriären var över. Jag var ju bara 32 och folk spekulerade i om jag skulle göra comeback. Men med mina extrakilon blev det tydligt att det aldrig skulle hända, skrattar han. Efter det gick han ned till matchvikt, och under en period tränade han som när han var proffs: tills han kände blodsmak i munnen och nästan mådde illa.

– Jag kom till en gräns och insåg att om jag ska vilja träna och röra på mig varje dag måste det vara njutningsfullt. Det går ju inte att ta ut sig varenda gång om man ska tycka att det är roligt! Nu är min filosofi att komma ut och röra på mig och samtidigt hitta lugnet och fundera över viktiga saker som fotbollen, familjen och kläderna.

DAGLIGA PROMENADER

Därför kan man nästan varje dag stöta på Glenn på hans ungefär 15 kilometer långa runda längs Brunnsviken i Stockholm, och lite senare på dagen i gymmet.

– Jag brukar säga att jag går till gymmet och gör lite rörelser. Det är mest för att ruska om lite i systemet och hålla kroppen vid liv. Varenda läkare säger ju att man ska röra sig lagom och inte ta ut sig till max, för då blir du piggare och klarar av dagen med en helt annan energi och glädje.

Att Glenn Strömberg känner sig särskilt energisk och glad beror också på att livet så sakteliga börjar återgå till det normala. Coronapandemin innebar att han och hans familj satt isolerade på olika platser och det var omöjligt att ta sig till Teneriffa där barn och barnbarn befinner sig. Nu är dessutom planen att äntligen få komma till Gekås en eller ett par gånger under hösten.

– När jag lanserade min mat var jag ute och träffade kunder i butiker på kanske 250 ställen i ett svep, och då var det lätt att tröttna. Nu när det sker mer sällan är det roligare och får mer kvalitet. Så det ska bli kul att komma till Gekås och prata om fotboll, kundernas favoritlag, livet i Italien – och kläderna förstås.

 

SE HELA KOLLEKTIONEN HÄR