Tillbaka till nyheter
Glenn Strömberg: Jag skulle styla Messi i min blåa jacka, jeans och keps!

Glenn Strömberg: Jag skulle styla Messi i min blåa jacka, jeans och keps!

Den 5 oktober 2023

Tillbaka till nyheter

Sportigt och elegant är ledorden när det gäller kläder för fotbollsikonen Glenn Strömberg. Att trivas i det man går i, men ändå sticka ut. Som höstens egen kollektion.
– Jag gillar att klä mig åt det sporteleganta hållet.

Dressad ullrock, värmande parkas eller klassisk skepparkavaj? Jackorna i höstens kollektion är Glenn Strömbergs personliga favoritplagg.

 

Inför den tionde kollektionen i samarbete med Gekås Ullared har Glenn Strömberg gjort som han brukar. Han hittar något som han gillar när han är ute och reser, ett plagg eller en detalj som sticker ut, skickar bilder till design- och inköpsteamet och så möts de på vägen. Resultatet för hösten är han extra nöjd med.

Framför allt jackorna är väldigt härliga i år! Just att det finns flera olika stuk, från sportigt till lite mer klätt, som passar för olika tillfällen.
– Dessutom gillar jag lite längre jackor. Den blå med blazerslag är grym i både färg och form.

När Glenn ska beskriva sin stil konstaterar han att den är ”sportelegant” och skrattar till när han inser att han nog uppfunnit ett nytt ord.
– Det var ju lite lustigt!

Sportelegant definierar han som en ledig look du kan använda i stort sett var som helst, när som helst, både till vardag och fest. Med små detaljer på plaggen som gör stilen speciell.

   – På den blå jackan är det ju färgen som verkligen slår till. Det ska vara fräckt och sportigt. Luftigt och ledigt, men ändå med små detaljer som jag gillar. En flagga här, ett slag där, säger Glenn.

Efter en lysande karriär i det svenska landslaget, IFK Göteborg, Benfica och Atalanta är det rollen som expertkommentator som gäller sedan drygt 20 år tillbaka. Och på frågan vem som är världens bästa fotbollsspelare blir svaret Messi, utan tvekan.

   – Jag gillar egentligen inte att jämföra och sätta ”etta” eller ”tvåa” på fotbollsspelare, men Messi har gjort så mycket rätt under så många år och jag har sett honom göra så otroligt vidunderliga saker på fotbollsplanen. Han är fortfarande väldigt bra för sin ålder, trots att han ändå är 35 år nu.

Om Glenn skulle få styla Messi väljer han sin absoluta favorit från höstens kollektion, den blå blazerjackan.

   – Under den blir det den beige tröjan med dragkedja, jeans och så kan Messi få på sig en keps också. Då blir det sportelegant!

För egen del innebär hösten att det fortsätter att rulla på med en mix av familj, fotboll, kläder, mat och resor. Att ha fullt upp är något Glenn gillar, samtidigt som han märkt en viss förändring med åren.

– Att ta det lugnt och inte göra så mycket blir faktiskt roligare och roligare, säger han och skrattar.

Glenn beskriver sin stil med det egenkomponerade ordet ”sportelegant”. En ledig look som passar till både vardag och festliga tillfällen.