Tillbaka till nyheter
Glenn Strömberg in på skinnet

Glenn Strömberg in på skinnet

Den 14 september 2022

Tillbaka till nyheter

Han är en av Sveriges främsta fotbollsexporter och experter, det vet de flesta. Men vill du också få lite vardagsinfo om Glenn Strömberg: som ­favoriträtt, vilken film som golvat honom helt och hur många katter och hundar han haft som mest, läs vidare.

Det är dags för den sjätte upplagan av Glenn Strömberg Collection för Gekås Ullared, ett samarbete som kunderna älskar. Och Glenn med.
– Det blir bara trevligare och trevligare för varje gång. Och jag blir nöjdare och nöjdare, både med hur kläderna ser ut och responsen från kunderna. Allt har fallit på plats: kvaliteten, priset och stilen, som är precis den jag gillar, säger han.

Om man bara ska köpa ett enda plagg, vilket ska man välja då, tycker du?
– Skinnjackan, den är det bästa vi gjort! Prisklassen är lite högre, men den har otroligt bra kvalitet och är så fräck i snittet. Den är ungdomlig, men ändå kan vi lite äldre ha den. Riktig wow-­känsla, om du förstår vad jag menar?
I kollektionen finns också en lite längre jacka som Glenn tror kan bli en storfavorit i höst, och overshirts och manchesterjackor i flera olika färger, casual och riktigt snygga med till exempel en T-shirt under. Några av kollektionens styrkor är att kläderna går att kombinera för att passa tillfället – från casual till lagom uppklätt – och väder, från den tidig höstens krispiga soldagar till kyligare vinterväder. Allt inspirerat av hur Glenn själv gillar att klä sig.

Vid det här laget har nog trogna Glenn- och Gekåsfans full koll på Glenns klädsmak. Och eftersom kläderna talar så bra för sig själva på kollektionens foton här i artikeln och på galgar och hyllor i butiken, passade vi på att ställa lite andra frågor till Glenn också.

Hur ser en ledig dag ut för dig?
– Jag gillar att ta dagen som den kommer, men ofta handlar det om att småpyssla hemma eller hos mina barn. Klippa häcken, laga fönster som inte stänger sig eller hitta hantverkare till sånt jag inte löser själv. Jag är inte särskilt händig nämligen, fråga min fru, hon tycker att jag är sämst på sånt. Men jag är faktiskt ganska duktig om jag får bra instruktioner.

Favoritmat?
– Efter 40 år i Italien är det förstås pasta. Men det får gärna vara raka och enkla recept, inte för mycket sås. En favorit är pasta ­vongole, med musslor, och en annan rätt jag gillar är pasta ­peperoncino med vitlök, chilipeppar och olja.

Vilken är din favoritfilm?
– En film som gjort stort intryck på mig är Amadeus, filmen om Mozart. Den har jag nog sett hundra gånger. Vi brukade alltid se den på nyårsdagen, lite som en tradition: jag dukade fram ­gårdagens rester och så tittade vi många tillsammans. Den är ­tragisk samtidigt som den handlar om ett intensivt och talangfullt liv. Plus att den utspelar sig i Salzburg, en stad jag älskar.

Favoritmusikgrupp?
– Rolling Stones. Dem har jag följt i alla år och sett live, bland annat en gång på Ullevi 1982. Vi var några polare som varit på förfest så vi var sena och fick springa in och upp på läktaren. Precis när jag kom ut och såg scenen, körde de i gång med Start me up och alla reste sig upp och skrek. Precis som att det var mig de hade väntat på, haha. Det var ju en häftig känsla.

Vilka fotbollslag håller du själv på?
– Jag har inte en särskild favorit men jag vill alltid att de lagen som jag spelat i ska vinna. Benfica och Atalanta har jag fått en ­särskild känsla för förstås så jag blir alltid lite ledsen när de ­förlorar, det måste jag erkänna. Och så IFK Göteborg förstås. 2022 är det 40 år sedan vi vann UEFA-cupen som första svenska lag. Det är ett minne som satt sig hårt.

Är du en katt- eller hundmänniska?
– Om jag måste välja är jag nog hundmänniska. Min första hund var en jättefin Cocker spaniel som hette Happy som jag fick när jag var kanske sju år. Döttrarna har alltid tagit hand om ­herrelösa hundar och katter och då har jag ställt upp när djuren behövt ­någonstans att bo innan omplacering. Men du vet hur det är, många blev ju kvar, så som mest hade vi tre hundar och åtta katter här hemma.

Om du fick resa vart du ville i världen …
– … hade jag rest till Australien. Det verkar vara en så härlig plats att leva på, med gemytliga människor med skön attityd. När jag lade av med fotbollen 1992 ville jag åka dit. Folk fick för sig att jag skulle flytta dit och föda upp travhästar, men så blev det ju inte.

Vem är din modeförebild?
– Svårt att säga. Jag hade egentligen inga förebilder när jag höll på med pingis och fotboll heller. Men jag har alltid sett upp till Björn Borg. Men när det gäller mina kläder tittar jag varken på ­andra märken eller personer utan följer mig själv och min egen smak.

Se hela höstens kollektion här >>