Tillbaka till nyheter
Gekåsbyns Bad & Bastu

Gekåsbyns Bad & Bastu

Den 27 maj 2021

Tillbaka till nyheter

Boka vår nya bad- och relaxupplevelse! På Gekåsbyns Bad & Bastu kan du boka in ett par roliga badtimmar för hela familjen eller njuta av harmonisk avkoppling i skymningen efter en lång shoppingdag.

Att avrunda shoppingdagen med bad i vedeldade tunnor har under många år varit en upplevelse som verkligen har uppskattats av Gekås Ullareds besökare. Och tack vare det stora suget efter relaxaktiviteter slog Gekåsbyn förra året upp portarna till en helt ny bad- och bastuanläggning. Direkt till höger vid infarten, bakom skyddande träplank och omgiven av grönska, döljer sig en riktig oas: Gekåsbyns Bad & Bastu.

– Här inne råder lugnet, det är som att kliva in i en varm och skön bubbla, säger Therese Dalevi, boknings- och försäljningschef för Gekås boendeanläggningar, och visar runt i det nybyggda bad- och bastuområdet som gränsar mot grönskande buskar och Hjärtaredsåns porlande vatten.

BADLEK & RELAX
Gekåsbyns Bad & Bastu har tolv vedeldade badtunnor under bar himmel, enkla att boka tillsammans med övernattningen eller som drop-in om det finns lediga tider. Perfekt för kompisgäng, möhippor, jobbarkompisar – och faktiskt, barnfamiljer.

– Förra sommaren märkte vi att badtunnorna nästan bara bokades på kvällen, så vi testade att göra ett specialerbjudande till barnfamiljer mitt på dagen. Och det blev otroligt uppskattat!

Varje tunna rymmer fyra personer, eller fem om det finns gott om hjärterum. Är man fler går det bra att boka fler tunnor; några ligger lite närmare varandra så att man ändå får gemenskap i gruppen. Och andra tunnor står mer avskilt för den som hellre vill ha det. En bokning ger två timmar på relaxområdet.

– Det är gott om tid att bada, basta, värma sig i solen om den skiner och koppla av i våra loungemöbler. Det går bra att ta med både egna snacks och egen dryck när man bokat badtunna, bara det inte är i glasflaskor,
säger Therese.

På området finns också två stora, gemensamma bastur. För den som är sugen på en mer svalkande upplevelse finns svala utomhusduschar och en garanterat iskall hinkdusch.

FÖR ALLA SINNEN
På Gekåsbyns Bad & Bastu möts du av en fräsch och välkomnande entré med digital infotavla samt rymliga omklädesrum med duschar och låsbara skåp. Uppvärmningen av vattnet sker först med klimatsmart bergvärme, och därefter med ved för den rätta känslan och doften. Detaljer i cortenstål och naturmaterial, växtlighet som skyddar och prydligt stenlagda gångar sätter prägel på området. Fågelkvitter och stilla bakgrundsmusik skapar en lugn och naturnära miljö.

– Naturen här vid ån är verkligen vacker, och vi har tänkt till med ljussättning för att skapa en härlig stämning under mörka höst- och vinterkvällar, säger Therese.

LÄS MER & BOKA HÄR >>

 

Therese Dalevi, ­boknings- och försäljnings­chef för Gekås boendeanläggningar.