Tillbaka till nyheter
En positiv och kreativ problemlösare i vimlet

En positiv och kreativ problemlösare i vimlet

Den 27 juni 2023

Tillbaka till nyheter

GekåsUllared

Efter 47 år på Gekås tacklar arbetsledaren Yvonne Zackrisson alla problem med ett glatt humör och målbilden att alla ska gå härifrån lika nöjda.

HUR SÅG GEKÅS UT NÄR DU BÖRJADE?
Jag började 1976, direkt efter grundskolan, och fick hjälpa till i butiken och sitta i kassan, men då hade vi bara sex kassor. På den tiden började och slutade alla samtidigt, för vi hade kortare ­öppettider och stängt på söndagar.

IDAG VERKAR NI HA ETT VÄLSMORT MASKINERI. HUR TÄNKER DU KRING DET?
Gekås är mycket större nu men samtidigt har allt kommit närmare vartannat. Vi samarbetar mer mellan varuhus och lager, eftersom medarbetarna arbetsroterar. På så vis är vi också mer flexibla. Det är en stor fördel att ha kunnig personal som kan hjälpa till mellan avdelningarna.
Eftersom alla finns i samma hus är det lätt att nå arbetsledare och driftschefer och samarbetet känns väldigt enkelt. När man har ett nära samarbete känner man att man har sina chefer med sig vad man än tar sig an. Det ges mycket eget ansvar här men det är alltid fritt att ringa och fråga om det är något.

VAD INGÅR I DIN ROLL PÅ GEKÅS?
Jag är en problemlösare och support till kassorna. Jag har också hand om upplärning av nya medarbetare och ser till att de trivs. Man får redan från start lära sig att här behandlar vi alla lika.
Då Gekås är stort och vi har ett högt arbetstempo är det viktigt att alla är trygga med vad de gör och att de trivs, annars kan det bli väldigt stressande.

VAD GÖR DIG GLAD PÅ JOBBET?
Jag älskar när vi löser problem som uppstår så att alla blir glada. Här kan vad som helst hända, men eftersom vi hjälps åt lyckas vi alltid hitta lösningar. Vi har också en fin inställning medarbetarna emellan. När vi har de tuffare dagarna med många besökare och jobbar sena kvällar och är trötta, stannar ändå alla kvar tills sista kassan är stängd. Det är väldigt fint.
Jag blir också glad när våra medarbetare trivs. Alla som börjar här har inte jättebra språkkunskaper, men vår arbetsplats ger dem en chans att lära sig språket snabbare eftersom de får mycket övning. Jag blir så glad när jag ser människor utvecklas.

NI VERKAR SE POSITIVT PÅ DET MESTA. ÄR DET SÅ?
Ja, vi har en väldigt positiv anda. Det är det som är så fantastiskt roligt med Gekås. Det är ett väldigt generöst och fint företag, så alla gör jobbet till 100 procent. Att vårt arbete också belönas med julklappar och premier gör att de anställda verkligen vill engagera sig.

YVONNE ZACKRISSON

Tjänst: Arbetsledare för kundservice.
Anställd: Började på Gekås 1976.
Egenskap: Positiv problemlösare som gillar att se människor utvecklas.