Tillbaka till nyheter
Dags för nya glasögon

Dags för nya glasögon

Den 14 juni 2023

Tillbaka till nyheter

Högsta kvalitet, lägst pris, störst utbud och bäst och snabbast service – Gekås egen glasögonfabrik ordnar dina nya brillor medan du shoppar.

Tack vare de hög­tekno­logiska maskiner som finns på Glasögon­fabriken ­behöver du oftast inte vänta mer än tre till fyra ­timmar på dina nya glasögon.
– Detta är vi ensamma om i Sverige. Ett par glasögon hos oss kostar dessutom ungefär hälften av vad de kostar på andra ställen, med samma höga kvalitet, säger Glasögonfabrikens nya butikschef Veronika Cedercrantz.
En av de vanligaste frågorna hon får från kunder är om det verkligen är ”riktiga” bågar, om de är senaste nytt och om glasen verkligen är bra. Hon konstaterar att folk verkar ha vant sig vid att glasögon måste vara dyra för att vara bra. Men så är det naturligtvis inte på Glasögonfabriken som både ägs och drivs av Gekås Ullared.
– Vi har massor av märkesbågar, och glasen är desamma som du ­beställer hos andra optiker. Just för att vi har ­tillverkningen själva kan vi erbjuda så mycket lägre priser. Och eftersom vi säljer så mycket fylls vårt lager på med nya bågar hela tiden, säger hon.
I år är glasögonmodet kanske bredare än tidigare. Det handlar framför allt om att ha en glasögongarderob med olika bågar för jobbet, bilkörning, tv-tittande, fest, ­träning och läsning. Veronika ­märker ­också att ­tonade glas blivit trendigt igen, att ­kunderna vill färg- och stilmatcha sina ­kläder och dessutom vågar välja lite ­djärvare bågar. Eftersom priserna är så låga som det är på Glasögonfabriken och du dessutom får upp till fyra ytterligare glasögonpar för halva priset, finns alla möjligheter.
– Vi har fler färger, mönster, stilar, ­storlekar och former än andra optiker, så varför inte satsa på ett par bågar som är ­seriösa och ett par som är lite mer party? säger Veronika och räknar upp märkes­bågar i sortimentet: DUTZ, Guess, Karl ­Lagerfeldt, Pilgrim, Tommy Hilfiger, Carrera, Marc Jacobs, CAT, Nike och många fler.
En särskild utmaning som just ­Glasögonfabriken har är att många av ­kunderna kommer långväga ifrån.
– Därför måste vi få allt rätt från början och se till att kunderna är nöjda när de åker härifrån. Vi jobbar mycket med att hela tiden förbättra vår service och vårt kundbemötande.

Glasögonfabriken ligger i Gallerian, precis i anslutning till Gekås Ullareds utgång. All tillverkning sker på plats i butiken, vilket gör att dina nya glasögon oftast är klara inom tre timmar.

BOKA DIN TID HÄR!