Tillbaka till nyheter
Boka egentid på Salongen!

Boka egentid på Salongen!

Den 25 november 2021

Tillbaka till nyheter

När dörren till Salongen stängs ­bakom dig byts kundvagnsrasslet och shopping­tempot ut mot mjukare ljud och en ­lugnare stämning. Här doftar det av schampo och stylingprodukter och den mjuka värmen från hårtorkar ­omfamnar. Allas röster sänks nästan ­automatiskt, och samtalen blir ­stillsamma och nära när de handlar om hår, skönhet och ­egentid. Ja, Salongen är en tydlig kontrast till de ­andra, mer fartfyllda delarna av Gekås Ullared.

Salongs­ansvarig är Sandra Frick som ­tidigare drivit ­salong inne i Varberg och tog över ­verksamheten för drygt ett år sedan. Här jobbar fem frisörer och en nagelterapeut som också är utbildad på fransar och bryn.

– Salongen hette tidigare Hår & Häpna. Nu har vi bytt namn och gett lokalen en uppfräschning och fått en ny, fin logga. Det känns otroligt roligt med en nystart, säger hon.

Med van blick och flink sax tar hon sig an en kund som på grund av pandemin inte fått håret fixat på långt över ett år. Hon är stammis från närområdet. Men många kommer förstås också långväga ifrån och passar på att klippa håret ­under shoppingdagen. Så kunderna kommer från hela Sverige, och norra Europa, faktiskt. I stolen bredvid sitter till exempel idag en tysk dam.

– Många bokar när de har bestämt att de ska hit och shoppa, men vi har drop in-tider också, även om det ofta är väldigt fullbokat. Det bästa är att vara ute i god tid, säger Sandra.

Hon tillägger:
– Eller att lyssna på utropen i butiken. Har man tur kan man på så sätt få tid för behandling direkt om någon annan lämnar återbud.

Stenkoll på stilen
Sandra och hennes personal har full koll på de senaste frisyrtrenderna. Just nu är det stora förändringar som gäller, kanske som en nystart efter alla restriktioner, antar hon.

– Många klipper av riktigt långt hår, och både lugg och page är trendigt. Under höst och vinter är det också många som vill färga håret. Men modet idag på hår är riktigt roligt och ­varierande för oss frisörer, för allting funkar! Folk har mer personlig stil nu än förr, och det är kul att jobba med. Vi lyssnar på kundens ­önskemål och kommer med råd och idéer om form och färg, säger Sandra.

Manikyr av olika slag
Det är inte bara klippning, färgning, slingning och andra hårbehandlingar för dam, barn och herr man kan boka på Salongen utan också nagelbehandlingar, allt från klassisk manikyr till gellack och nagelförlängning. I höst är det grönt som gäller på naglar, gärna mossgrönt, samt andra varma jordfärger, berättar Stina ­Qvarnström som är Salongens nagelterapeut.

– Våra produkter är svensktillverkade, har otroligt bra kvalitet och dessutom är de ­veganska. Det är fler och fler som efterfrågar det, säger hon.

Trender för frans och bryn
Den senaste nyheten på Salongen är frans- och brynbehandlingar: lashlift, browlift och klassisk färgning och plockning av ögonbryn. I ena ­hörnet av Salongen ligger kunden Anne Beth skönt tillbakalutad och får en lashlift, ett franslyft som kan beskrivas som en permanent av ögonfransarna.

– Man lägger på permanentvätska på ­fransarna och formar dem genom att böja upp dem en i taget, och så färgar vi dem också, säger Stina som är den som utför dessa behandlingar.

Hon berättar att lashlift fullkomligt ­exploderat i popularitet de senaste åren, och på Salongen behandlar hon ofta över tio kunder om dagen. Att få fylliga och långa fransar utan att behöva krångla med lösögonfransar, ­använda ­franstång eller ens sminka sig har blivit ­otroligt trendigt. Med lashlift är det ens egna fransar som ser längre ut när de böjs ­uppåt, och ögonen ser också större och öppnare ut.

– Många har jättelånga fransar, men det syns inte för att de böjer sig ned över ögonen. Men när man böjer upp dem blir det en otrolig ­skillnad, säger Stina.
Så är det på Anne Beth, som brukar göra lashlift med jämna mellanrum.

– Då slipper jag hålla på att fixa mig så mycket, det sparar tid och det tycker jag är bra eftersom jag har småbarn, säger hon.

Behandlingen är skonsam för fransarna, tar 30–45 minuter, och resultatet håller i mellan sex och tio veckor. Browlift funkar på samma sätt; brynen formas och behandlas så att de blir fylliga och får önskad struktur.

– Stora, tjocka, spretiga bryn är det som gäller. Det ska se naturligt ut, men för den rätta looken krävs ibland både serum och ­behandlingar, ler Stina.

Prisvärda behandlingar
På Salongen gäller förstås samma princip som på resten av Gekås: det är prisvärt.

– Ja, prismässigt ligger vi riktigt bra till på alla våra ­behandlingar och ­produkter, det är ju så det ska vara. På lashlift och browlift har vi otroligt bra ­priser, betydligt lägre än på många andra ­ställen, säger Sandra.

Läs mer om Salongen & boka tid här >>