Tillbaka till nyheter
Barnsligt roligt på barnavdelningen

Barnsligt roligt på barnavdelningen

Den 27 juni 2023

Tillbaka till nyheter

Victoria Erlandsson Mårtensson har inte bara koll på kläderna på Gekås barnavdelning utan även på hur man har kul på jobbet.

VARFÖR VALDE DU ATT BÖRJA JOBBA PÅ GEKÅS?
Min kompis mamma jobbade här och som 15-årig tjej ville jag tjäna pengar för att kunna köpa kläder, smink och andra saker en ­tonårstjej vill ha. Jag fick sommarjobb på ­herravdelningen där jag prismärkte och ­galgade, och tyckte det var jätteroligt. Det kändes som att komma till en stor familj.

VAD INGÅR I DINA ARBETSUPPGIFTER?
Jag jobbar på barnavdelningen och är framkörare på lagret för pojkkläder i ­storlek 134–170. Min huvudsakliga ­uppgift är att stämma av i butiken vilka plagg som behöver fyllas på. Jag ­plockar med mig ett exemplar av varje ut på lagret. Därifrån skickar jag sedan ut en ny ­omgång av dessa plagg via våra ­transportbanor till lagret precis intill avdelningen. Där lyfter mina kollegor ut dem till rätt klädställning. Ibland jobbar jag ute i ­butiken och emellanåt sitter jag även i kassan.

HUR SER EN BRA DAG UT PÅ JOBBET?
Då är det ganska mycket att göra och så är jag placerad på en plats där jag kan jobbet utan och innan. Jag är en social människa och ­älskar att umgås med mina kollegor. Vi pratar om allt mellan himmel och jord, exempelvis när vi galgar kläder tillsammans.

HUR SER DITT ARBETE UT EN HÖGSÄSONGDAG?
En dag i högsäsong går jag ut i butiken var 45:e minut för att se vad som behöver fyllas på. Vid varje runda brukar jag kunna skicka ner 40 cm av de flesta plagg och upp till 150 cm av de som säljer bäst. Vi har många ­klädställningar, men plaggen försvinner snabbt.

KAN DU REDAN INNAN SE VAD SOM KOMMER ATT SÄLJA BRA ELLER DÅLIGT?
Ja absolut, jag har varit här så många år. Om plagget har en monstertruck som tryck så ­säljer den alltid bra i de mindre ­storlekarna, men färre exemplar i storlek 170.

VICTORIA ERLANDSSON MÅRTENSSON

Tjänst: Jobbar på barnavdelningen.
Anställd: Började sommarjobba 1999
och blev fastanställd 2006.
Egenskap: En av de medarbetare, som är under 40 år
och har jobbat längst tid på Gekås Ullared.