Tillbaka till nyheter
2 000 m² sport

2 000 m² sport

Den 28 oktober 2021

Tillbaka till nyheter

Himmelriket för sport- och träningsfantaster finns i varuhuset. Nu hittar du alla sportiga fynd samlade på en avdelning.

Hösten 2020 var det premiär för Gekås ­Ullareds senaste shoppingsatsning. En 2 000 kvadratmeter stor avdelning som samlar allt som varuhuset har att ­erbjuda den sport- och tränings­intresserade. Här hittar du nu både träningskläder och utrustning för en uppsjö olika ­sporter: från hemmaträning och yoga till boll- och racketsport, cykel, golf och inte minst – vintersport. Ett riktigt paradis för ­sportintresserade, träningsnördar och motionärer på alla nivåer.

– Förr var sporten utspridd och ­uppdelad, med kläder på ett ställe och ­redskap på ett annat våningsplan. När butiksytan blev större valde vi att ­verkligen satsa och bygga ihop allt. Nu är det en komplett sportbutik för hela ­familjen, säger ­Fredrik Silversjö som är ansvarig inköpare för ­sportsortimentet, ­tillsammans med kollegorna Ralph Lind och ­Steve ­Andreasson som ­köper in ­avdelningens stora utbud av ­träningskläder för både dam och herr.

Med den nya ­satsningen kom ett större och bredare sortiment, fler välkända ­varumärken och ett ­större antal sporter och träningsformer. Och ett år efter premiären går det att se tydligt vilka träningsformer svenska folket helst ägnar sig åt.

– Sedan starten har padel, hemma­träning, streetsport och ­utomhus­träning som cykling och ­löpning varit ­riktigt ­populärt. Och ­under ­sommaren ­sålde vi stora volymer av ­SUP-brädor och ­frisbeegolf, berättar Fredrik. Under höst och ­vinter ­byter avdelningen ­skepnad och alla ­folkkära vintersporter får breda ut sig.

– Vi har ett ­otroligt bra sortiment med många ­välkända ­varumärken inom skidsport, skridskor och hockey. Inför vintern plockar vi också fram alla ­snöleksaker som pulkor, snowracer, ­snömattor och snowkicks.

Till sortimentet för Sport & Träning >>