Tillbaka
Grilldukning med rätt känsla

Grilldukning med rätt känsla

Den 4 maj 2018

Tillbaka

Tänd grillen, häll upp något gott i glaset och duka upp en lockande grillbuffé, fylld av allt som går att grilla, njuta och äta. Med rätt dukning, sällskap, sommarkvällar och god mat är det lite som kan gå fel.

De varma kvällarna och dagarna kommer mot slutet av våren och håller, förhoppningsvis, i sig hela sommaren. Även om det går att grillar året runt är det just nu som de allra flest tar fram grillen för första gången och börjar grillsäsongen. Och många är vi som hela vintern tittat på nya grillrecept inför säsongen, längtat att fylla grillen med kol och briketter eller fylla tuben med gasol.

Lika viktigt som det är att låta köttet marinera tillräckligt länge, minst över natten, är det att duka fint och skapa en fin inramning till grillfesten. På Gekås har vi de flesta saker du kan tänka dig, men i detta reportage lyfter vi det vi tycker är perfekt att ha till grilldukningen om man vill imponera på sina gäster.

Klassiska porslinsformar till alla grillkvällar

Porslinsformar för att hålla maten varm och för fin dukning. Finns i många olika varianter, färger och former.

Skärbräda och kryddor

Känsla av utekök med snygg och praktisk skärbräda, kryddor i kruka, god mat och varma sommarkvällar.

Gjutjärnsformar i fransk stil

Gjutjärnsformar är snyggt till alla grilldukningar. Formarna tål även hög värme och kan med fördel användas för att laga mat rakt på det heta grillgallret.

  • Pommes- & Hamburgekartong

  • Perfekta knivar

  • Grilldukning med rätt känsla

  • Kraftiga köttknivar