Tillbaka till nyheter
Strömbergsuccén fortsätter på Gekås

Strömbergsuccén fortsätter på Gekås

Den 23 augusti 2019

Tillbaka till nyheter

 

Glenn Strömbergs klädkollektion för Gekås Ullared blev en av vårens stora succéer. Nu fortsätter designsamarbetet med en ny spännande höstkollektion som ”Il Capitano” satt sin prägel på.

 

 

En liten friidrottstjej i IFK Göteborg-tröja tittar länge på den långa och välklädde mannen som står på läktaren på friidrottsarenan Slottsskogsvallen och poserar framför kameran.

– Vem är du? frågar hon och rynkar lite frågande på näsan. När fotografen säger att det är Glenn Strömberg, en jättekänd fotbollsspelare som spelat i just IFK, stannar hon och tittar en stund till för säkerhets skull. Han måste ju vara en kändis ändå där han står, omringad av sminkös, fotograf och stylister som rättar till hans outfit.
– Jag var den förste någonsin som vann guld i alla grenar i skolmästerskapen i friidrott i Norra Halland på högstadiet. Och så sprang jag kilometern på under tre minuter, minns Glenn medan han rättar till halsduken och intar en ny position.

 

 

MODELL FÖR SIG SJÄLV
Det är fotodag för höstens klädkollektion av Glenn Strömberg Collection för Gekås Ullared. Ungefär tio olika outfits ska plåtas och Glenn är förstås själv modell. Förmiddagen har tillbringats på Ullevi i klassisk fotbollsmiljö. Nu på eftermiddagen hänger mörka regnmoln över Slottsskogsvallen och ger ett lite mysigt höstljus som matchar det marina och murriga färgerna och mönstren som kommer att finnas i varuhuset i höst. Detta är den andra modekollektionen som Glenn Strömberg tar fram tillsammans med Gekås. Den första lanserades i våras och blev en omedelbar succé.
– Jag är positivt överraskad och tror faktiskt att Gekås är det också. Kläderna har sålt otroligt bra och folk verkar verkligen gilla dem, säger Glenn.
Han konstaterar att det såklart beror på pris och kvalitet men också att stilen verkade hitta hem direkt. Snygga t-shirts med tryck, skjortor med karaktär, jeans som kompletterar, coola badshorts och inte minst linneskjortor och linnekavaj som blivit populära storsäljare.
Sortimentschef Anne Faxén nickar instämmande:
– Inför lanseringen i våras hade vi höga förväntningar eftersom vi själva var så nöjda med produkterna och de kändes väldigt mycket Glenn. Men kläderna sålde ännu bättre än vad vi kunde ana. Under våren sålde vi i snitt 150 T-shirtar om dagen och badshortsen hann vi knappt få ut i butik förrän de var slut, berättar hon.

 

 

FOKUS PÅ KLÄDERNA
Under lanseringen av vårens kollektion passade Glenn Strömberg på att besökta Gekås Ullared i två dagar och snacka med kunder, signera fotbollar och böcker och njuta av uppståndelsen kring klädkollektionen.
– Det var fantastiskt roligt. Just då var det en otroligt hektisk period, så det var som en liten semester att få komma till Ullared och liksom inte prestera, bara ha det roligt, säger Glenn.
För klädkollektionen är ju som de flesta säkert vet inte det enda han ägnar sig åt. Den snart 60-årige före detta mittfältaren i IFK Göteborg, portugisiska Benfica och italienska Atalanta lägger den största delen av sin tid på att kommentera fotboll i såväl Sveriges Television som på Viasat. Dessutom försöker han hinna med att tillbringa så mycket tid som möjligt i huset på Teneriffa där en av döttrarna har startat en surfingverksamhet.
– Jag vill gärna involvera mig ännu mer i kläderna. Samla på mig idéer på design jag gillar under året och jobba med detaljerna, säger han.

 

 

NY, UPPDATERAD KOLLEKTION
Höstens kollektion fortsätter på samma linje som vårens, berättar Anne Faxén.
– Det är kläder som många kan tycka om. Folk dras till Glenn och har lätt att ta till sig hans stil med plagg som är enkla att mixa och matcha – mitt i prick helt enkelt. Vi har nog dessutom fått en hel del nya kunder som lockas av att vi har ett sådant här varumärke, säger hon.
Det är användbart sportigt, lättsamt casual, klassiska basfärger som marin, kaki och denimblå och några plagg som är lite mer dressade.
– Vi har också adderat plommonlila som färg och ett rutmönster på flanellskjortor som kommer att funka bra i höst och vinter. Dessutom bland annat mössor, collegetröjor och olika jackor, en otroligt användbar väst och en klassisk ullrock som jag tror att många kommer att gilla, säger hon.
Arbetet med att skapa höstkollektionen har pågått under tio månader och färger, passform och detaljer är noga utvalda och väl genomtänkta.
– Vi satsar väldigt mycket på kvaliteterna och finishen. Plaggen ska vara något som Glenn kan stå för till bra priser, säger Anne Faxén.

 

 

PEJLAR IN YTTERPLAGGEN
Fotograferingen är klar och Glenn Strömberg får äntligen lägga in en snusprilla och byta om till en lite somrigare outfit; halsduk, skjorta, finstickad tröja och vadderad jacka från den egna kollektionen är visserligen väldigt skönt och snyggt men aningen varmt. Jeans och pikétröja, som givetvis också är från den egna kollektionen, och väska över axeln funkar bättre just denna sommardag. Men han längtar till lite kallare väder eftersom han är särskilt svag för jackor och gillar modeller som står emot rejält regn och rusk, oavsett om det är i England, Italien eller Sverige.
– De nya långa jackorna i kollektionen har jag redan pejlat in. Snygga, fräscha och varma, helt perfekta. Jag gillar kvalitetskläder med bra funktioner. Den klassiska ullrocken passar till både vardag och fest – och att det står Strömberg på alla plagg gör dem ju bara ännu bättre, säger han.

 

Torsdagen 26/9 och fredagen 27/9 besöker Glenn Strömberg Gekås Ullared. Läs mer här >>