Tillbaka till nyheter
Ny galleria tar form

Ny galleria tar form

Den 22 november 2016

Tillbaka till nyheter

Just nu pågår den största utbyggnaden i Gekås historia och samtidigt har vi ett spännande projekt igång bara ett stenkast från Gekås utgång. Butikslokalen som i folkmun kallas för ”H&M-huset” byggs om till galleria.

– Gekås äger lokalen och vi valde att bygga om den till en galleria med plats för fler butiker och en ny in- och utgång, säger Jan Wallberg koncern-vd på Gekås. Besökarna kan då strosa igenom Gallerian på väg till eller från varuhuset.

Nya butiker
I dagsläget finns sportbutiken Ny form på Gallerians nederplan och smyckesbutiken Guld & Silver och blomsteraffären Blomstergruvan på entréplan. Ullared-profilen Ghassan Ghaziri flyttar in före jul med en ny restaurang med 70 sittplatser samt en glass- och juicebar. I dagarna blev det även klart att Gekås går in som majoritetsägare i Glasögonfabriken som kommer husera på övre plan i Gallerian.

– Glasögonfabriken har ett etablerat koncept som passar oss och våra kunder mycket bra, konstaterar Jan. Man gör en traditionell synundersökning hos optiker och väljer sedan ut bågar i butiken. Det unika med Glasögonfabriken är att de producerar glasen själva här på plats, kunden får på så sätt med sig glasögonen hem samma dag.

Alla lokaler i Gallerian är uthyrda och verksamheterna kommer flytta in vartefter renoveringen och butikslokalerna blir klara.