Tillbaka till nyheter
Gekås kunder skänker panten till Barncancerfonden

Gekås kunder skänker panten till Barncancerfonden

Den 4 april 2019

Tillbaka till nyheter

På Gekås Ullareds boendeanläggning kan övernattande gäster välja att skänka sina returflaskor och burkar till välgörande ändamål. Under 2018 samlade gästerna in pant till ett värde av 116 228 kr som nu skänks till Barncancerfonden.

Sedan år 2013 har Gekås Ullareds boendeanläggning med hotell, motell, stugby, camping och ställplats erbjudit sina gäster möjligheten att skänka sina returflaskor och burkar till välgörande ändamål.

– Vi på Gekås Ullared arbetar löpande med hållbarhet i vardagen för alla delar av vår verksamhet. Insamlingen av returförpackningar är ett sätt att minska risken att plast och metall hamnar i naturen, utan istället tas tillvara för ett gott ändamål, säger Jonna Laakso, CSR-ansvarig på Gekås Ullared.

Under 2018 samlade gästerna ihop sammanlagt 136 474 returförpackningar vilket motsvarar 116 228 kr. Den insamlade summan skänks nu oavkortat till Barncancerfonden.

– Vår boendeanläggning är en av de som samlar in allra mest pant i Sverige, säger vd Boris Lennerhov. Vi är otroligt tacksamma att våra kunder och gäster både hjälper oss att källsortera och låter sin pant gå vidare till Barncancerfondens viktiga arbete.