Tillbaka till nyheter
Gekås planerar nytt hotell

Gekås planerar nytt hotell

Den 21 november 2016

Tillbaka till nyheter

Arbetet med att utveckla Ullared som besöksmål fortsätter! 2013 slog Gekås upp portarna till världens första renodlade shoppinghotell och nu planeras ett nytt hotellbygge i by.

Med sina 112 rum och unika konferensmöjligheter, bara ett stenkast från varuhuset, blev Hotellet i Ullared snabbt ett uppskattat boendealternativ för shoppingsugna gäster. Efterfrågan på boende i närheten av varuhuset är stort och fler bäddar behövs.

– Under våra högsäsongsmånader på sommar och höst är det fullbokat på både hotell, stugby och motell. Vi jobbar hela tiden för att utveckla destinationen och då är tillgången på bra och prisvärt boende en central del, säger koncern-vd Jan Wallberg.

Nya hotellet
Planeringen för ett nytt hotellbygge har precis tagit form och Gekås har skickat in ansökan om planändring till Falkenbergs kommun. Nuvarande hotell ligger i korsningen mellan väg 153 och Danska vägen och planen är att den nya byggnaden ska ligga tvärs över gatan.

– Vi undersöker möjligheten att bygga på tomten där bland annat Sparbanken, Apoteket Kronan och två restauranger ligger idag. Vi tittar på möjligheten att placera kommersiella lokaler i bottenplan på nya hotellet.

Förhoppningen är att det nya hotellet ska vara minst lika stort som det befintliga, drygt 100 rum. För att skapa smidig logistik med reception och frukostservering vill Gekås binda ihop de båda hotellen med en inglasad gångbro.

– I bästa fall kan vi ha ett nytt hotell på plats redan om ett par år, säger Jan Wallberg.