Tillbaka
Äntligen dags för kräftskiva!

Äntligen dags för kräftskiva!

Den 19 juni 2018

Tillbaka

Bjud in dina vänner och duka upp för en riktigt festlig kräftskiva med alla klassiska dekorationer. Servera matiga tillbehör till kräftorna som bulgur, flarn och dipp. Shoppa dekorationen i varuhuset och låt dig inspireras av våra recept!

På vårt säsongstorg har vi nu plockat fram årets sortiment av dekorationer till kräftskivan. Vi har allt du behöver för att få till en traditionell och festlig dukning. Satsa på engångstallrikar och glas för att minimera disken och glöm inte sånghäften, hattar och haklapp.

 

Sparrisflarn
Cirka 4-6 bitar

1 pkt smördeg, (rulle cirka 265 g)
14 sparris
100 g cream cheese
120 g riven västerbottensost eller  annan lagrad ost (ca 3 dl)
En näve hasselnötter Oxalis Honung

Gör så här
Rulla ut smördegen. Skär en ram (1 cm) innanför kanten. Det är viktigt att du inte skär igenom degen. Bred cream cheese över hela degen (förutom ramen). Toppa med riven västerbottensost. Lägg på sparrisen. Grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Ta ut och låt svalna en stund. Dekorera med hackade hasselnötter och oxalis. Ringla lite honung över. Servera!

 

Sallad med bulgur
4 portioner

4 dl kokt bulgur
1 dl grönsaksbuljong
8 rädisor
½ squash, svarvad
2 avokado
Pumpakärnor
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här
Koka bulgur med en buljongtärning enligt anvisningarna på förpackningen. Börja med att lägga upp bulgur i en skål. Toppa med skivad rädisa, svarvad squash, skivad avokado och pumpakärnor. Strö lite flingsalt och svartpeppar över. Servas ihop med dillkrämen.

 

Dillcrème

2 äggvitor
½ vitlöksklyfta
Färsk dill
2 dl rapsolja
½ – 1 tsk vitvinsvinäger
Salt

Gör så här
Separera äggen och lägg äggvitorna i en bunke. Tillsätt vitlök och dill. Mixa till ett vitt skum med en stavmixer. Häll i lite rapsolja och mixa samtidigt. Tillsätt resten av oljan i en tunn stråle tills det blir en kräm. Smaka av med vitvinsvinäger och salt.