Glasögonfabriken

Glasögonfabriken har en unik verksamhet där tillverkning, slipning och leverans av glasögon sker på plats samma dag. Gekås Ullared är majoritetsägare i Glasögonfabriken som ligger i Gallerian utanför varuhusets utgång.

Glasögonfabriken – Sveriges största optikbutik

Glasögonfabrikens tillverkning sker på plats i Ullared. Konceptet med att leverera glasögon på bara några timmar, till samma höga och jämna kvalité som en traditionell optiker, är helt unikt i Sverige. Glasögonfabriken ligger sedan våren 2017 i Gallerian, precis i anslutning till Gekås utgång och butiksytan är på hela 750 m². Detta gör Glasögonfabriken till Sveriges största enskilda optikbutik. Sortimentet består av 5 000 bågar och kompletteras med ett stort utbud av linser och tillbehör.

Boka tid innan – eller chansa på drop-in

För att vara säker på att få en tid kan det vara smart att förboka en synundersökning. Det finns även ett begränsat antal drop-in-tider. Ordinarie öppettider är: Vardagar 09-19 och lördagar 09-17. Söndagar 11-17.

Så här fungerar ett besök:

  1. Boka din kostnadsfria synundersökning i förväg online eller ring 0346-300 95. Alternativt chansa på drop-in tiden.
  2. En traditionell synundersökning utförs av en legitimerad optiker.
  3. I lugn och ro får du sedan hjälp med att välja bågar.
  4. Spendera tid i Ullared för shopping och/eller en bit mat.
  5. Hämta dina färdiga glasögon samma dag. (För leverans samma dag gäller beställning före kl. 15 på vardagar och kl. 11 på lördagar och att produkten finns i lager. Beställda glasögon kan alltid skickas utan extra kostnad)