Tillbaka till nyheter
Ingrids pension räcker längre

Ingrids pension räcker längre

Den 23 januari 2018

Tillbaka till nyheter

Livet som pensionär är underbart, tycker Ingrid Månsson. Och när Gekås och Shoppingkortet ger henne möjligheten att shoppa smart och dessutom få bonus, blir livet faktiskt ännu lite härligare.

Var fjortonde dag åker Ingrid Månsson, 70, till Gekås från Falkenberg. Som pensionär vet hon att det är viktigt att få ut mesta möjliga av pensionen, och det får hon genom att göra nästan alla sina matinköp på Gekås.

– Jag tycker att utbudet av matvaror är riktigt bra, och priserna med. Dessutom kan jag handla annat nödvändigt, som bakplåtspapper och plastpåsar, till bra pris på samma gång. Och ibland blir det lite kläder också, säger hon.

Sedan tre år tillbaka har Ingrid helt slutat med kontanter och skaffat Shoppingkortet – faktiskt hennes första kreditkort i livet.
– Jag har alltid varit lite motståndare till kreditkort. Jag vill ha ordning på min ekonomi och betala en gång för alla när jag handlar och inte få en räkning i efterhand. Med Shoppingkortet kan jag skippa kontanter och betala smidigt med pengarna jag satt in, säger hon.

När pensionen kommer brukar hon betala sina räkningar och därefter sätta över resten på Shoppingkortet.

– Jag betalar allt med det och tar inte ens ut kontanter längre. Gekås är också ett mysigt utflyktsmål.

Ingrids särbo brukar komma på besök på helgen, och då åker de tillsammans till Ullared. Han är lika förtjust som hon. Eller så följer barnbarnet Ella med. Hon är 11 år och hittar mycket fint på Gekås.
– Ja, är hon med så blir det dyrare.

Hon lägger huvudet på sned och säger ”Åh, den var fin, mormor”, och då faller jag pladask. Henne skämmer jag så gärna bort! Och så unnar vi oss alltid pannkakor i Kaffebaren och sitter och skrattar och flamsar tillsammans, säger Ingrid.