Glasögonfabriken

Glasögonfabrikens hela tillverkning sker på plats i Ullared. Konceptet att leverera glasögon på bara några timmar, till samma höga och jämna kvalitet som en traditionell optiker, är helt unikt i Sverige. Sortimentet består av 5 000 bågar och kompletteras med ett stort utbud av linser och tillbehör.

Inköp

Råmaterialet till glaset köps från Portugal medan bågarna köps från olika svenska leverantörer, men tillverkas bland annat i Italien, Korea och Kina.

Undersökning och försäljning

På Glasögonfabriken använder vi den senaste tekniken för att ge kunden en heltäckande och professionell synundersökning. En inledande undersökning görs i vår syndator där man mäter synfel, tryck i ögat och tjocklek på hornhinnan. En glasögontillpassning görs och man får prova sig fram till vilken styrka som blir bäst. Bågar väljs ut och tillverkning av glasögonen påbörjas.

Tillverkning

Slipningen sker på plats i butiken av helautomatiska maskiner som på löpande band precisionsslipar, jämnar till och formar grundmaterialet till färdiga glasögonglas. Kapaciteten för dessa maskiner är upp till 200 glasögon per dag.

Transport och leverans

Det blir ju givetvis mindre transporter när vi tillverkar på plats i Ullared, då varje båge med glas slipper att transporteras enskilt. Glasögonen är vanligtvis klara på 3 timmar och kan då hämtas upp på Glasögonfabriken. Skulle tillverkningen ta längre tid erbjuder vi kunden kostnadsfri hemleverans av de färdiga glasögonen.