Tillbaka till nyheter
Vd Patrik Levin: Bra att veta inför besöket i varuhuset

Vd Patrik Levin: Bra att veta inför besöket i varuhuset

Den 12 januari 2021

Tillbaka till nyheter

Som alla vet lever vi i coronatider och behöver anpassa vårt liv och vardag efter rådande restriktioner för att minska risken för smittspridning. Läs mer om läget i varuhuset och vad du kan tänka på inför besöket.

Gekås Ullared är öppet som vanligt och vi har ända sedan början av pandemins utbrott kraftigt begränsat antalet besökare som kan befinna sig i varuhuset samtidigt. Vi arbetar löpande för att skapa en trygg och säker miljö för alla som shoppar, bor och äter hos oss.

Begränsat antal kunder
För att minska risken för trängsel och smittspridning väljer Gekås Ullared i dagsläget att endast ta emot 2 000 besökare i varuhuset samtidigt. Det ger drygt 15 kvadratmeter golvyta per besökare. Varuhuset är 40 000 kvadratmeter stort, med 30 000 kvadratmeter golvyta utan inredning, och enligt Regeringens nyinstiftade pandemilag kan varuhuset ta emot 3 000 besökare samtidigt. Gekås Ullared har ända sedan pandemins utbrott våren 2020 valt att kraftigt begränsat antalet kunder i varuhuset. Vi har därför väl inarbetade rutiner för att kontrollera kundtillströmningen och säkerställa besöksantalet med både digitala räkneverk och ansvarig personal.

Lågsäsong i början av året
Januari, februari och mars är traditionellt en lågsäsongsperiod för oss i Ullared. Dessutom har vi kraftigt minskat besöksantal på grund av pandemin. Just nu har vi därför generellt väldigt få besökare i varuhuset under veckans alla dagar.

Restriktioner för restauranger
Våra restauranger i varuhuset följer noga de restriktioner och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten har upprättat. Storleken på ett sällskap som kan sitta tillsammans vid ett bord är nu begränsat till fyra personer. Antalet är inklusive barn och restriktionen gäller även familjer. Tänk på att planera ditt restaurangbesök så att det fungera smidigt för dig och ditt sällskap.

Hjälp till att minska smittspridningen
Som vi alla veta finns det enkla sätt att minska risken för smittspridning och dessa är bra att tänka på vid besöket i varuhuset.

  • Stanna hemma om du inte känner dig 100 procent frisk.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant och använd handsprit.
  • Håll avstånd till dina medmänniskor.
  • Undvik att vistas på välbesökta platser om du tillhör en riskgrupp eller känner dig orolig för smittspridning.

Tänk på att visa hänsyn, använd sunt förnuft och ta hand om varandra extra mycket i dessa tider. Välkommen till Ullared!

Hälsningar
Patrik Levin, vd Gekås Ullared