Tillbaka till nyheter
Vd Patrik Levin: Bra att veta inför besöket i varuhuset

Vd Patrik Levin: Bra att veta inför besöket i varuhuset

Den 12 januari 2021

Tillbaka till nyheter

Som alla vet lever vi i coronatider och behöver anpassa vårt liv och vardag efter rådande restriktioner för att minska risken för smittspridning. Läs mer om läget i varuhuset och vad du kan tänka på inför besöket.

Gekås Ullared är öppet som vanligt men den nya pandemilagen begränsar besöksantalet i varuhuset till 500 personer från och med 2021-03-06. För att minska risken för kraftig köbildning delar vi upp försäljningsytan i två varuhus med 500 besökare per yta. Vi benämner ytorna som Gula varuhuset och Blå varuhuset. Dessa har separata in- och utgångar, egna kassalinjer och åtskilda ingångsköer. Vi arbetar löpande för att skapa en trygg och säker miljö för alla som shoppar, bor och äter hos oss.

Ny pandemilag – max 500 besökare
För att minska risken för trängsel och smittspridning följer Gekås Ullared självklart rådande pandemilag och begränsar antalet besökare i Gula varuhuset och Blå varuhuset till 500 personer. Gekås Ullared har ända sedan pandemins utbrott våren 2020 valt att kraftigt begränsat antalet kunder i varuhuset. Vi har därför väl inarbetade rutiner för att kontrollera kundtillströmningen och säkerställa besöksantalet med både digitala räkneverk och ansvarig personal.

Välj en vardag
Med den nya begränsningen av besöksantalet vill jag starkt uppmana alla som har möjlighet att planera in sitt shoppingbesök till en vardag, måndag-torsdag. Allra bäst är det att komma tidig morgonen eller sen eftermiddag för att minimera risken för kötid. Mest välbesökt är varuhuset under veckosluten, fredag-söndag.

Restriktioner för restauranger
Våra restauranger i varuhuset följer noga Regeringens pandemilag och de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten har upprättat. För närvarande får man endast sitta 1 person per bord i varuhusets restauranger. Denna lag gäller för alla serveringsställen som utgör en del av en handelsplats och som inte kan nås genom egna entréer. Undantaget från lagen är personer med särskilda behov och yngre barn i målsmans sällskap. Tänk på att planera ditt restaurangbesök så att det fungera smidigt för dig och ditt sällskap.

Hjälp till att minska smittspridningen
Som vi alla veta finns det enkla sätt att minska risken för smittspridning och dessa är bra att tänka på vid besöket i varuhuset.

  • Handla ensam och hålla avstånd till andra besökare.
  • Vi är extra tacksamma om du har möjlighet att handla effektivt för att ge fler besökare möjlighet att komma in i varuhusen.
  • Stanna hemma om du har minsta förkylningssymtom.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant och använd handsprit.

Tänk på att visa hänsyn, använd sunt förnuft och ta hand om varandra extra mycket i dessa tider. Välkommen till Ullared!

Hälsningar
Patrik Levin, vd Gekås Ullared