Tillbaka till nyheter
Vd Patrik Levin: Så väljer du rätt dag för shoppingresan

Vd Patrik Levin: Så väljer du rätt dag för shoppingresan

Den 12 januari 2021

Tillbaka till nyheter

Nu får vi på Gekås Ullared återigen välkomna 1 besökare per 10 kvadratmeter i varuhuset. Läs vd Patrik Levins tips för att välja en passande dag och tid för din shoppingresa.

Inför sommaren ser vi försiktigt positivt på utvecklingen av coronapandemin tack vare en ökad andel vaccinerade och därmed minskad smittspridning. Myndigheterna lättar successivt på sina restriktioner och för oss i Ullared innebär det att vi återigen får välkomna 1 besökare per 10 kvadratmeter butiksyta från och med 2021-06-01. Vi monterar därför ned väggen som delat varuhuset och laddar nu för en sommar med många glada semesterfirare i destinationen.

Men trots lättnader i restriktionerna tar vi bara emot hälften så många kunder som normalt i varuhuset och vi utökar öppettiderna för att skapa mer utrymme och undvika köbildning. Tack vare vår besöksstatistik kan vi hjälpa dig att välja bästa dagen för din shoppingresa genom att flagga för de veckor och dagar som förväntas bli extra välbesökta.

  • Fram till sommarsäsongen har vi som flest besökare under veckosluten, fredag-söndag. Besök oss gärna en vardag.
  • Under de klassiska semesterveckorna mitt i sommaren är det extra hög kundtillströmning i varuhuset och i våra boendeanläggningar.
  • Från vecka 28 och framåt har vi flest besökare under vardagar, mån-fre. Lördag är veckans lugnaste dag.
  • Bästa tiden att besöka varuhuset är tidigt på morgonen när varuhuset öppnar. Från öppning och fram till klockan 11.00 är det som lugnast. Vi öppnar varuhuset en timme tidigare under sommaren för att skapa utrymme och minska risken för köbildning.
  • Och som vanligt under sommarsäsongen lockar regniga dagar ofta extra många shoppare till Ullared. Besök oss gärna när det är sol och sommarvärme.

I dagsläget tar vi bara emot hälften så många kunder som normalt i varuhuset. Vi anpassar öppettiderna och öppnar varuhuset redan klockan 7.00 för att skapa utrymme och undvika köbildning. Genom att informera om vår kundtillströmning hoppas vi kunna hjälpa alla att välja en passande dag för sin shoppingresa och på så sätt minska risken för kö utanför entrén och till i kassan.

Till sist, en påminnelse om vad vi alla fortfarande måste tänka på och hjälps åt påminna varandra om:

  • Stanna hemma om du inte känner dig 100 procent frisk.
  • Håll avstånd till dina medmänniskor.
  • Undvik välbesökta platser om känner dig orolig för smittspridning.

Visa hänsyn, använd sunt förnuft och ta hand om varandra!

Hälsningar
Patrik Levin, vd Gekås Ullared