Tillbaka till nyheter
Ny fasad på varuhuset och sprängning

Ny fasad på varuhuset och sprängning

Den 12 maj 2017

Tillbaka till nyheter

Vi bygger för en ännu bättre shoppingupplevelse! Just nu håller vi på med den största utbyggnaden i Gekås Ullareds historia.

Just nu händer det saker lite överallt. Lastbilar, grävmaskiner, kranbilar, spräng- och byggnadsarbetare mitt i shoppingen.

Sprängningar
I varuhuset orsakar sprängningarna av berget intill lite skakningar då och då. Sprängningarna ska göra att varuhuset ska kunna växa ytterligare pågår för fullt fram till vecka 25. Därefter blir det lugnt under sommaren och sprängningarna återupptas igen i augusti. Hur mycket som är kvar att spränga eller när det kommer vara helt klart går ännu inte att säga i detalj. När projektet är  klart och varuhuset utbyggt kommer butiksytan ökat med ca 7000 m².

Ny fasad
Mellan entrén och utgången på varuhuset syns att det är byggprojekt i farten. Det beror på att det ska upp en ny fasad. Ny fasadpanel monteras på den gamla fasaden. Dessutom byggs ett nytt skärmtak. På delar närmast fasaden görs justering av marknivåer med ny asfalt. Projektet kommer pågå fram till midsommar. Det kan under en period vara lite rörigt framför entrén under tiden arbetet pågår.