breadcrumb
Utbyggnad av Gekås
2016 - 08 - 31

Utbyggnad av Gekås

Vi bygger för en ännu bättre shoppingupplevelse! Just nu håller vi på med den största utbyggnaden i Gekås Ullareds historia.

Just nu händer det saker lite överallt. Lastbilar, grävmaskiner, kranbilar, spräng- och byggnadsarbetare mitt i shoppingen. I varuhuset orsakar sprängningarna av berget intill lite skakningar då och då. Dessutom passar vi på att under de lugna månaderna i början på året bygga om även inne i varuhuset. Bland annat har Kundtjänst  flyttat närmare varuhusets ingång för att ge plast åt 8 nya toaletter och ett skötrum som även kan användas som vilrum vid behov. I slutet på mars ska arbetet med de nya toaletterna vara klart.

Våra matställen växer
På plan 3 är det full aktivitet för att skapa fler sittplatser i Restaurangen och Kaffebaren. I Restaurangen flyttas filmrummet för att skapa 48 nya sittplatser, innanför Kaffebaren försvinner Lugn & Ro och istället växer Kaffebaren med 104 nya sittplatser. På den nya ytan kommer även enklare barnaktivitet att få plats. I slutet på mars 2017 räknar vi med att ombyggnationen på Plan 3 ska vara klar.
Rökbalkongen som varit placerad vid skötrummet på Plan 3 stängs vid ombyggnaden och istället öppnar ett rökrum vid Kundvagnsparkeringen på Plan 2.

Ny fasad
Inom kort kommer varuhusets fasad att få nya kläder, då arbetet med att klä om fasaden påbörjas. Det kan under en period vara lite rörigt framför entrén under tiden arbetet pågår.

Parkeringsplatser till alla
Lagom till midsommar 2016 invigdes det nya parkeringshuset. Det nya parkeringshuset har tre våningar med 500 p-platser och några laddningsstationer för el-bilar.

Ny rondell
Under 2016 byggdes väg 153 och 154 om med rondeller för att minska trafiken genom Ullareds samhälle. På ett enkelt och smidigt sätt rullar du vidare till varuhusets parkering eller till Gekåsbyn.

Tillbyggnad vid ingången
Vid varuhusets entré ut mot kyrkan har varuhuset byggts ut med större butiksyta och fler kassor.

Promenadväg med grillplatser
Runt vår fina sjö har det skapats en härlig promenadväg med grillplatser och bryggor. En skön plats att bre ut filten för en fika eller bara njuta av naturen och lugnet.

Campingliv
Just nu håller ett nytt servicehus på att byggas på Gekåsbyn, det gamla servicehuset revs för att ge plats åt en mer modern och bättre anläggning. Under våren kommer ställplatsen vid centrallagret Sönneräng att fräschas upp och ett nytt servicehus kommer på plats.

Två nya slingor har skapats för dig som vill njuta av naturen i området. Slingorna är 2,5 och 3,1 km långa i kuperad terräng.

Spa-anläggning
Just nu planerar vi för en stor utbyggnad av vår ”spa-anläggning” med badtunnor som vi hoppas kommer kunna starta upp i sommar eller till hösten. Då bygger vi fler badtunnor, varmbassäng, omklädningsrum m.m Håll utkik här på webben för mer info.

Vår välbesökta camping har fått en ny bro över den lilla ån som delar av campingen. En bredare bro för bilar men också för gående och cyklister.

Infarten till campingområdet har gjorts mer inbjudande med bl.a. gångstråk, bättre belysning, fler trevliga utemiljöer, asfalterad parkeringsplats, större och bekvämare bussväntkur för dig som tar Shoppingbussen till varuhuset m.m.

Hotell med konferens
Under våren 2016 stod Hotellets nya konferensanläggning klar med sin ljusa och mysiga lobby och frukostmatsal ”Vardagsrummet”.

Välkommen!