Tillbaka till nyheter
Unikt designsamarbete med Glenn Strömberg

Unikt designsamarbete med Glenn Strömberg

Den 17 april 2019

Tillbaka till nyheter

Nu lanserar folkkäre fotbolls- och matprofilen Glenn Strömberg en ny klädkollektion tillsammans med Gekås Ullared i ett unikt designsamarbete. Stilsäkert, klassiskt, sportigt – och naturligtvis prisvärt. Och kanske startade klädintresset med ett avgörande kavajinköp på Gekås i tonåren?

Glenn Strömberg citat
Glenn har tillbringat förmiddagen med att modella sin egen klädkollektion i ruggigt Göteborgsväder. Till och med shortsen. Men
det stoppar inte fotbollslegenden Glenn Strömberg från att snacka gôtt och showa lite samtidigt som han går igenom tygprover
och designdetaljer med Gekås inköpschef Linda Nilsson. Han är glad, spontan och lite bullrig – men i designsamarbetet
med Gekås är det engagemang, professionalitet och ett tydligt mål som gäller.

Glenn Strömberg modellar sin collektion
– Jag vill att kläderna ska kunna köpas av alla, inte i exklusiva specialbutiker. Men de ska ändå ha ruskigt bra kvalité. Det är
ungefär så här jag själv klär mig varje dag. Jag köper aldrig de allra dyraste italienska
kläderna utan gillar lite mer sportigt fritidsmode. Skjorta, jeans, kavaj. Det ska vara som jag vill ha det och jag är noga med detaljerna, säger han.

Det märks i den kollektion som han nu lanserar tillsammans med Gekås.
Kollektionen är enkel i grunden, men med en strömbergsk twist som sätter stilen på plaggen.
– De ska sticka ut, men alla ska kunna handla dem och känna sig snygga och
välklädda i dem, sammanfattar han.

Glenn Strömberg Gekås Ullared

STORT MODEINTRESSE
Klädintresset är inget nytt. Glenn Strömberg har alltid utmärkt sig som en av fotbollsvärldens mest välklädda. Att han sedan 35 år tillbaka bor i Italien, ett av världens främsta modeländer, har också förstärkt intresset.
Glenn har genom åren tagit fram flera kollektioner med herrplagg, accessoarer, väskor och skor.
Från och med 2019 är det exklusivt på Gekås som man hittar hans herrkläder. Ett samarbete som inköpschef Linda Nilsson är väldigt stolt över.
– Det är få personer i Sverige som är så populär bland så många som Glenn Strömberg är. Det är ett klockrent samarbete
för vår del och det känns riktigt roligt att kunna erbjuda våra kunder Glenns stil och kvalitet till ett extremt bra pris. Det betyder att de som handlar hos oss kan bli väldigt välklädda och hitta en härlig stil utan att det kostar en förmögenhet, säger hon.
I vårkollektionen finns T-shirtar, pikéer, skjortor och kavajer, byxor, shorts, kalsonger, undertröjor och badbyxor. Planer finns
redan på att lansera en höstkollektion.
Plaggen känns igen bland annat på en diskret emaljknapp med Glenns fotbollsnummer 7, en italiensk liten flagga och loggan Strömberg, liten eller stor. Ett av Glenns favoritplagg är en blå kavaj.
– Jag älskar blått, och färgen på den här är lite extra kaxig och lite ovanlig, småskrattar han samtidigt som fotografen ber honom lägga ur den stora snusprillan som har blivit något av ett signum för honom.
Glenn bläddrar vidare bland provplaggen på klädställningen, matchar kavajen med en mönstrad skjorta och lyfter ur en t-shirt med hans efternamn i trendigt stort tryck på framsidan.
– T-shirtarna är riktigt bra, känn vilken go’ kvalitet. Inget sånt där skräp som krymper och sitter snett så att naveln syns efter en tvätt. Och skjortorna är riktigt snygga allihop. Kalsongerna har blivit nya favoriter så nu använder jag inga andra än dem med mitt eget namn på, säger han.Glenn Strömberg och Linda Nilsson, inköpschef Gekås Ullared

Det har varit viktigt att tillsammans hitta precis rätt nivå och gifta ihop Glenn Strömberg med Gekås, berättar Linda Nilsson.
– Vi har jobbat med att hitta ledord och känsla tillsammans, satt stilen och sedan tänkt igenom vad Gekås kunder gillar – folkligt, manligt, avslappnat och lättmatchat. Och dessutom tolkat in Glenn i kläderna, hans stil och sätt att vara går genom hela kollektionen. Det känns genuint,säger hon.

Gekås och Glenn samarbetar kring kollektionen. ”Jag brukar ta bilder på sånt jag gillar och som inspirerar och så jobbar vi tillsammans fram nya grejer och stilar”, säger Glenn Strömberg.

Glenn Strömberg designsamarbete med Gekås Ullared

 

FÖRSTA FINKAVAJEN
Glenn Strömberg delar sin tid mellan hemmet i Italien och uppdrag i främst England som omtyckt fotbollskommentator.
Så fort han är ledig är det Teneriffa som gäller.
– En av mina döttrar bor där så vi har startat en windsurfing- och kiteklubb och jag hyr ett hus intill. Så nu är jag halvtidsteneriffare.
Jag har hand om hundar och ungar, men surfar, det gör jag inte. Det pallar inte knäna, säger han.

Glenn Strömberg besöker Ullared april 2019När vårkollektionen lanseras 25 mars får Glenn en anledning att besöka Ullared. Det blir som att komma hem litegrann, för
trots den grova göteborgsdialekten bodde Glenn Strömberg faktiskt i Halland från det att han var 7 år till att han var 17 år gammal.
Då spelade han pingis på elitnivå. Och handlade på Gekås.
– Jag var väl ungefär 14 år och var bland Europas bästa i bordtennis i min åldersgrupp.
Vi skulle åka i väg och kvala till allsvenskan och efter matcherna skulle vi gå ut på något dansställe. Jag hade ett falskt skol-leg, men kände väl inte riktigt att det skulle räcka för att komma in på krogen. Morsan tyckte att jag skulle se lite äldre och snyggare ut i ljus kavaj och svart skjorta. Han far upp och börjar livligt visa – och sjunga – hur hans mamma lärde honom dansa styrdans till Mats Rådbergs ”Den vita duvan” hemma i köket.
– Och sedan åkte vi till Ullared och handlade. Vi hade inte så mycket pengar men där visste mamma att vi skulle ha råd med både skjorta och kavaj. Det var mina första riktigt fina kläder.
Han ser förtjust ut och tillägger:
– Och vet du, jag kom in på dansstället. Det gick kanonbra, både på stället och efteråt!

Glenn Strömberg collection Gekås Ullared 2019

Glenn är modell för sitt eget märke – fullt rimligt eftersom han använder kläderna varje dag. ”Alla blir väldressade i dem,
men de är extra snygga på mig, eller hur?”, skojar han.

18:e och 19:e april besöker Glenn Strömberg Ullared. Läs mer här >>