Tillbaka till nyheter
Tvätta din bil och husbil i Ullared

Tvätta din bil och husbil i Ullared

Den 30 mars 2023

Tillbaka till nyheter

Nu har Gekås Ullared öppnat Biltvätten – en av Sveriges mest prisvärda biltvättsanläggningar. Den ligger vid incheckningen till Gekåsbyn, och självklart går det att få både campingfordon och vanliga bilar skinande rena på både in- och utsidan.

Att besöka Gekås Ullared får ju gärna vara en upplevelse utöver det vanliga, med nya intryck och äventyr. Lite guldkant, semesterkänsla och avkoppling från livet hemma. Men samtidigt kan det vara bra att klara av några av sina vardagsbestyr och måsten när du ändå är på ett ställe där fokus ligger på låga priser och smidiga lösningar. Som att tvätta bilen till exempel!

Från och med i år hittar du en tvättanläggning för både bil och husbil vid incheckningen till campingen längs med väg 154. Där har Gekås Ullared med hjälp av biltvätts­experterna Malte Fuel & Wash i Halmstad byggt en komplett och toppmodern anläggning med hela fyra gör-det-själv-hallar och en automattvätt. Här finns det mesta för att städa ­fordonet både in- och utvändigt, allt från dammsugare och högtryckstvättar till bilschampoborstar och vax.

– Vi vill alltid erbjuda bra produkter och tjänster för hela familjen, till överraskande låga priser. Vissa av våra besökare tycker kanske mer om att vårda bil eller husbil medan andra vill shoppa, och då är det ju passande att vi numera har en prisvärd och modern tvättanläggning här hos oss. Dessutom tror jag att såväl besökare som Ullaredsbor och vår egen personal uppskattar detta, säger Joakim Petersson, ekonomichef och vice vd för Gekås Ullared.

Är du husbilsägare vet du redan att det inte finns särskilt många självtvättshallar i Sverige där husbilar får plats, utan nästan alla är byggda för mindre fordon. Men med tanke på hur många husbilar som rullar mot Ullared varje år var det ett självklart val att bygga två av hallarna med ordentligt tilltagna mått: 3,75 meter på höjden och 9 meter på längden. Är det din personbil, eller kanske en mindre transportbil, du vill göra skinande ren kan du dessutom välja automattvätten. Där finns tre olika tvättprogram att välja på – litet, mellan eller stort. Enkelt och prisvärt!

Automattvätten kostar antingen 99, 149 eller 199 kronor. I gör-det-själv-hallarna beror priset i princip på hur smutsigt ditt fordon är.

– En fördel där är att du själv väljer vad du vill använda och bara betalar för tiden du använder de olika programmen, förklarar Joakim.

Oavsett om du väljer automattvätten eller självtvättshallarna startar du genom att skanna en QR-kod och därefter välja önskat program och betalsätt. Anläggningen har enbart kontantfri betalning och är obemannad, men skulle du behöva hjälp finns personalen i incheckningen till hands under sina öppettider, och det finns också ett journummer att ringa. Hallarna går inte att boka, utan det är drop-in som gäller.

– Jag hoppas att alla våra besökare ska tycka att det är enkelt, smidigt och prisvärt att använda biltvätten, säger Joakim.

Om Biltvätten

Biltvätten ligger vid Gekåsbyns ­incheckning, längs med länsväg 154. Du kan inte boka tid i förväg utan det är drop-in som gäller. Betalar gör du med Swish, kort eller från en pott. Ej kontanter.

Automattvätt

Biltvättens automattvätt har tre olika tvättprogram varav det billigaste kostar 99 kronor och det dyraste 199 kronor.

Självtvätt

På anläggningen finns också fyra ­tvättbås där du tvättar bilen själv och betalar för de program du använder och hur länge du använder dem. Två av båsen har plats för husbil och husvagn.

Läs mer om Biltvätten och se priser här >>