Tillbaka till nyheter
Timo Räisänen spelar på Okome Musikfestival

Timo Räisänen spelar på Okome Musikfestival

Den 12 juli 2017

Tillbaka till nyheter

Den 27 juli och bara ett stenkast från varuhuset och Gekås camping, på Klockarevallen i Okome, satsar Christer Kallies och Okome Bygdegårdsförening på stor musikfest. I år har man lyckats få tillbaka skivaktuella Timo Räisänen som gör sin första spelning med nytt band och helt nya låtar.

Efter att Timo Räisänen gjort succé 2013 har artister som Uno Svenningson, Di Leva, Tommy Nilsson och Magnus Carlsson hittat till Okome utanför Ullared. Klockan 17.00 den 27 juli öppnar Klockarevallen, i Okome, dörrarna för ytterligare ett musikkalas i raden och kalaset beräknas hålla på till klockan 23.00 på kvällen. Förutom Timo Räisänen spelar West of Eden och Falkenbergsbandet I Am Nova. Och medan Okome Bygdegårdförening är i full gång med förberedelserna, tog vi tempen på Timo Räisänen.

Hur känns det att komma tillbaka till Okome?

– Det blir första giget med bandet som jag spelat in nya skivan tillsammans med. Vi är otroligt peppade!

Hur laddar du inför en spelning?

– Jag har redan laddat med en ordentlig semester, min första på fem år. Nu behöver jag bara repa in de nya låtarna.

Vad har du för förväntningar?

– Det ska bli väldigt kul att möta Okomepubliken utomhus, inomhus brukar det vara en trevlig och ganska konstig upplevelse. För både mig och dem tror jag.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Det vanliga, total förvirring med total energi. Fast denna gång kommer jag med helt nytt låtmaterial på svenska.

Vad har du för tips till publiken för att de ska få bästa upplevelsen tillsammans med dig på scen?

– Dansskorna är alltid en bra förutsättning.

Sista och kanske viktigaste frågan! Har du handlat i vårt varuhus någon gång?

– Ja, tyvärr minns jag bara vad jag INTE köpte. En enormt stor ljusgrå plastkruka på trädgårdsavdelningen som jag varje sommar ångrar att jag inte slog till på.

Förutom till  Okome kommer Timo Räisänen spela på Mastmagasinet i Kristinehamn den 15 aug, Härnösands teater den 16 aug, Parksnäckan i Uppsala den 17 aug och Stadsträdgården i Örebro den 18 aug i sommar vilket följs av en större turné i höst.