Tillbaka till nyheter
Textilreturen

Textilreturen

Den 26 oktober 2016

Tillbaka till nyheter

Börjar det blir trångt i garderoben? Har barnen vuxit ur sina kläder? Nu har du en möjlighet att göra plats i garderoben inför din shoppingresa till Ullared, samtidigt som du hjälper människor i utsatta delar av världen att få bättre sjukvård. Packa bilen med överblivna kläder, skor och textilier nästa gång du ska hit, och lämna av innan du handlar nytt.

Du kan lämna dina textilier antingen på Textilreturens bemannade station 1,5 km från varuhuset, eller i någon av våra insamlingsboxar.
(Karta till Textilreturen hittar du längst ner på sidan).

Öppettider för Textilreturen >>

INSAMLINGSBOXAR
Här hittar du Textilreturens insamlingsboxar.

karta_kladboxar_420

 

Lämna in dina textilier
Textilreturen tar emot både hela och trasiga begagnade kläder, plagg, underkläder, sängkläder, handdukar, hushållstextilier. Endast hela skor (om möjligt i par och hopknutna) hattar, filtar, handväskor, bälten, accessoarer.

kladhog_mg_8736-red_2

Vad händer med textilierna?
Alla textilier som lämnas på Textilreturen tas om hand av Human Bridge. I första skedet sorteras allt efter värde och kvalitet och delas in i följande kategorier:

1.     Möjligt att sälja i Human Bridge’s second hand-butiker i Sverige
2.     Möjligt att sälja i second hand-butiker i Europa.
3.     Skänkas till bistånd
4.     Återvinnas.

Allt tas om hand, även kassarna som kläderna lämnas in i återvinns!
Allt Human Bridges överskott vid försäljning av textilier går till biståndsinsatser i form av leverans av kläder eller iordningställande och leverans av sjukvårdsutrustning och handikapphjälpmedel. Genom deras biståndssändningar får sjukhus och kliniker testad utrustning som blir till stor hjälp för många. Läs mer om Human Bridge på www.humanbridge.se

Vart går pengarna?
Kläderna som du lämnar in på Textilreturen tas om hand av Human Bridge. En del går till försäljning och en del skänks direkt. Här kan du läsa om hur pengarna från försäljningen används. Läs mer om verksamheten och vart pengarna går månad för månad >>

Hjälpen når fram!
När du lämnar dina kläder på Textilreturen kan du känna dig säker på att dina saker tas om hand på ett seriöst sätt, och att din insats verkligen gör nytta. Dessutom bidrar du till att minska sopberget, som till stor del består av bortkastade textilier.

Tack för ditt bidrag!

 

Hitta till Textilreturen
Du hittar den bemannade inlämningsstationen ca 1,5 km från varuhuset, längs väg 153 mot Värnamo.
Klicka på kartan för större bild.

karta-utan-logga1