Tillbaka till nyheter
Statsminister Stefan Löfven besökte Gekås Ullared

Statsminister Stefan Löfven besökte Gekås Ullared

Den 8 juli 2019

Tillbaka till nyheter

I år avstod statsminister Stefan Löfven från Almedalesveckan och gav sig istället ut på turné med buss genom Sverige. Ett av stoppen blev Gekås Ullared där statsministern fick chans att träffa både medarbetare och kunder i Sveriges populäraste besöksmål.

Statsminister Stefan Löfven avstod i år Almedalsveckan och åkte istället på en tredagars bussturné genom Sverige och besökte en rad orter. Första stoppet var planerat att bli på Gekås Ullared, men statsministern fastnade i förhandlingar med EU:s statschefer som drog ut på tiden. Men torsdag 4 juli anlände Stefan Löfven till slut till Ullared han där han fick chans att träffa både medarbetare och kunder i Sveriges populäraste besöksmål. Tillsammans med vd Boris Lennerhov fick statsministern en rundvandring i varuhuset och lunch i Gekås egen kundrestaurang.

– Det var både intressant och trevligt att få visa statsministern runt i varuhuset, säger vd Boris Lennerhov. Vi befinner oss nu i början av sommarens högsäsong och Löfven kunde konstatera att det är mer folk i Ullared än i Almedalen!

– Jag vill möta folk som sällan träffar rikspolitiker för att diskutera hur samhället behöver stärkas för att skapa godare möjligheter att bo i hela landet – under hela livet, sa statsminister Stefan Löfven inför resan.

Utöver besöket i Skandinaviens största varuhus gjorde statsminister Stefan Löfven även verksamhetsbesök på Gruvöns sågverk i Grums, samt besökte fotbollsskolan i Munkfors och dragspelsstämman i Ransäter.