Tillbaka till nyheter
Shoppingkortet på resan

Shoppingkortet på resan

Den 11 oktober 2016

Tillbaka till nyheter

Birgitta Banze älskar att resa, både privat och i jobbet. Som reseledare är hon utomlands flera gånger i månaden och har varit i alla världsdelar. Shoppingkortet är alltid med i plånboken, oavsett om det gäller en bussresa till Berlin eller en shoppinghelg på Gekås.

Birgitta älskar att resa och tar gärna med familjen på utlandssemestrar. Dessutom jobbar hon som reseledare och är ofta ute med buss i Europa. Så hon kände att det säkraste vore att skaffa ett separat kort som inte var kopplat till något konto. Valet föll på Gekås MasterCard Shoppingkortet.

– Jag gillar ju att handla på Gekås, och så får jag poäng som blir bonuscheckar jag kan använda här, fem–sex stycken om året brukar det bli, säger hon. Hon räknar upp ställen hon har varit på. De flesta länder i Europa plus Hong Kong, Mexiko, Sydafrika, USA, Fidji. Inte Grönland. Ännu, skrattar hon.

– Jag har faktiskt betalat med kortet i alla världsdelar utan några som helst problem, säger hon.

Globetrotter med buss

Birgitta har varit i resebranschen i nästan 20 år och jobbar för några olika bussresearrangörer som frilansande reseledare.
– Mest reser jag i Europa. När det är lågsäsong jobbar jag på kontoret här hemma.

Högsäsongen för jobbresorna börjar i april och håller i sig sju månader ungefär. Under den tiden reser Birgitta tre, fyra gånger i månaden.

Fyndar reseprylar

Men när vi träffar Birgitta är hon hemma i Sverige, närmare bestämt på shoppinghelg i Ullared. Denna gång står bland annat ny resväska och lakan med tigertryck på inköpslistan.
– Min nioåriga dotter Erika vill göra om sitt rum. Nu ska allt rosa och sött ut och lite coolare grejer in, säger Birgitta och hittar kuddar med lejon på. Det får det bli till dotterns säng. Kattdjur är favoritmotiv just nu och kommer att matcha familjens två katter.

Några av sina bästa resepryl-fynd har Birgitta gjort på Gekås.
– En sådan här liten väska med många fack har jag, visar hon när vi går genom väskavdelningen. Den är jättebra och har plats för pass, mobil och viktiga papper. Och Shoppingkortet, förstås. Väldigt användbar. I dag hittar hon också en mönstrad tunika på Damavdelningen som kommer att bli ett perfekt, lättpackat plagg både för middagar i europeiska huvudstäder när hon inte har resebolagets uniform på sig. Eller för strandliv.

Shoppar med mamma

Numera åker Birgitta hit fyra gånger per år med sin mamma.
– Mamma är min bästa shoppingkompis. Hon är intresserad av samma saker som jag, hon är uthållig och så har vi samma tempo, det är bra shoppingegenskaper. Vi brukar åka tidigt och vara här vid 11 och handla tills det stänger. Sedan övernattar vi, hinner snacka och mysa på kvällen och gå ut och äta. Och så handlar vi nästa förmiddag också.

De bor nästan alltid över på Hotellet. Birgitta har sett mängder av hotellrum över hela världen vid det här laget, och med den kunskapen kan hon ge Hotellet högsta betyg.
– Vi är jätteförtjusta i att bo där. Det är basic med allt man behöver och mer därtill. Det är bra att det finns ett litet kök och kyl. Badrummen är superfräscha.

Hon gillar också att rummen är funktionella och genomtänka med speglar och förvaring.
– Trots att jag varit på Gekås så många gånger har jag aldrig varit i provrummen, avslöjar hon. När vi övernattar brukar vi prova kläderna på kvällen på rummet. Dessutom brukar de ha bilen i det låsta garaget i Hotellet, säkert och smidigt.

Inga kontanter

Just säkerheten och smidigheten är viktiga egenskaper för Birgitta, och det är därför hon gillar Shoppingkortet så mycket. Hon slipper ha kontanter i olika valutor och samlar dessutom bonuspoäng genom att betala så mycket som möjligt med kortet utomlands. En praktisk fördel är att hon varje månad får en fakturasammanställning över vad hon handlat.

– Jag har ofta utlägg under mina resor som ska redovisas, och då är det jättebra att få en ordentlig överblick. Särskilt när jag har handlat i utländsk valuta. På fakturan står alla datum, beloppen i landets valuta och den svenska summan så jag slipper räkna om.

Fast en gång har det faktiskt varit problem med kortet. På Island.
– Jag upptäckte det en söndagsmorgon i Reykjavik. Antingen hade jag tappat det ur fickan eller så hade någon stulit det, jag vet inte. Men jag hittade direkt rätt nummer på nätet och ringde till banken och fick jättesnabbt hjälp att spärra kortet. Och sedan fick jag ett nytt på en gång, säger hon.

Snabbfakta om Shoppingkortet >>

Läs mer om Shoppingkortet >>

Ansök om Shoppingkort >>