Tillbaka till nyheter
Säsongens modenyheter

Säsongens modenyheter

Den 20 oktober 2022

Tillbaka till nyheter

Färgstarkt, modernt och bekvämt är ­några av ledorden i höst. Nu hittar du ­säsongens ­godbitar i ännu fler storlekar på Gekås ­damavdelning. Och glöm inte accessoarerna! – Den rätta väskan är pricken över i:et, säger Mia Nyman, sortimentschef på dam.

När säsongen ­skiftar till höst och vinter på Gekås Ullareds damavdelning blir det starka toner av bland annat ­cerise och ­mönster i leopard. Mjuka stickade set, oversizeskjorta och plagg i skinnimitation är andra viktiga nyckelplagg för säsongen som finns representerade på avdelningen för större storlekar.

– Vi är väldigt stolta och glada över den här kollektionen, det känns som att det finns något för alla! säger Mia Nyman som är sortimentschef för Gekås Ullareds tre konfektionsavdelningar.

Bland favoriterna i höst nämner hon bland annat oversizeskjortan i cerise, den svarta satinklänningen och byxor i kick flare-­modell och kostym.

– Kick flare-byxan släpper från knät vilket ger en tajtare silhuett samtidigt som den är skön att ha på. Den är jättesnygg att ”klä upp” med en satinklänning eller att styla med en färgsprakande skjorta. Kostymbyxan i svart är en ”dra på”-modell vilket gör den otroligt bekväm, samtidigt som den är en riktigt schysst kostymbyxa. För inköpsteamet bakom Gekås Ullareds dammode är bekvämlighet, bra passform och sköna material minst lika viktigt som en hög modegrad.

– Det är A och O för oss, det spelar ju ­ingen roll hur snyggt plagget är om man inte vill bära det! Vi tänker mycket på ­komfort, praktiska lösningar och vilket material som passar bäst när vi utvecklar plaggen. Det ska inte bara vara snyggt utan bekvämt och hos oss ska alla kunna hitta någonting att känna sig fin i.

Arbetet med att bredda modeutbudet så att det blir tillgängligt för fler kvinnor är ett ständigt pågående projekt.

– Det har hänt mycket både i samhället och inom modeindustrin de senaste åren. Modellerna på catwalken inspirerar och representerar inte dagens kvinnor. Tjejer idag är stolta över sina kroppar och vill ha mer figurnära plagg, vilket självklart ­påverkar vårt utbud, säger Mia.

I våras kom Pernilla Wahlgrens ­populära kollektion i utökade storlekar där bland ­annat omlottklänningen blev en succé bland kunderna. Att själv kunna ­justera midjan och välja hur figurnära man vill vara. Precis som den svarta satin­klänningen i höstkollektionen som kan stylas till den silhuett du själv önskar med knytbandet.

– Antingen kan du välja att markera figuren under bysten eller midjan, eller helt enkelt strunta i det och släppa ut klänningen så att den blir rak. Det är upp till var och en, säger Mia som också vill slå ett slag för accessoarerna i höst.

Utomhus kan du matcha mössor och stora stickade halsdukar i synkade färger, och inomhus blir en sjal eller axelväska färgklicken som gör det lilla extra till en mer neutral outfit.

– Tänk till lite extra på accessoarerna och hur de kan matcha. Som en knallgrön liten väska till en svart klänning. Det blir hur snyggt som helst!

Se hela höstens The Plus Fit-kollektion här >>