Tillbaka till nyheter
Rekord i lågsäsong och miljonbonus till personalen

Rekord i lågsäsong och miljonbonus till personalen

Den 24 januari 2020

Tillbaka till nyheter

Gekås Ullared fortsätter att leverera toppförsäljning i en annars hårt pressad detaljhandelsbransch. Januari 2020 slår alla tiders rekord för månaden. Samtidigt ger framgångarna under 2019 en bonus på 13 miljoner kronor för Gekås medarbetare att dela på.

Januari och februari är traditionellt årets stora lågsäsongsperiod för Gekås Ullared. Men i år har försäljningen startat rekordstarkt och siffrorna visar på dagliga ökningar med upp till 38 procent.

– I genomsnitt har vi en försäljningsökning på 15 procent jämfört med januari förra året, säger vd Boris Lennerhov. Håller det i sig hela månaden blir det en försäljning kring 210 miljoner kronor. 

– Mycket har vi säkert den milda vintern att tacka för. Men också att vi är tidiga med vårens nyheter och har helt rätt produkter i varuhuset. Dagens digitala marknadsföringskanaler gör det enkelt att nå ut och kunderna blir köpsugna, säger Boris.

När försäljningen för 2019 summerades vid årsskiftet visade även den på toppnotering. Den totala försäljningen blev drygt 5,6 miljarder kronor vilket är en ökning med 4 procent motsvarande 225 miljoner. Den starka utvecklingen ger en ordentlig bonus till personalen i företaget. Totalt får medarbetarna dela på 13 miljoner kronor och utbetalning sker i anslutning till januarilönen.

– Det är väldigt glädjande att kunna premiera medarbetarnas insatser i form av bonus. När Gekås går bra ska det också märkas för alla som gör jobbet och ser till att vi kan fortsätta att vara framgångsrika, säger Boris.