Tillbaka till nyheter
Personlig service med ett leende!

Personlig service med ett leende!

Den 11 december 2023

Tillbaka till nyheter

En bra nattportier ska bemöta sina gäster med värme och förståelse, ha en stor dos tålamod och vara snabbtänkt i alla situationer, precis som Hotellets medarbetare Firas Ahmed.

 

För fem år sedan fick Firas Ahmed anställning på Gekåsbyns avdelning för inre service och han imponerades direkt av den glada stämningen mellan alla kollegor. Efter att ha visat stort engagemang i jobbet och tagit flera initiativ till förbättringar fick Firas erbjudandet om en tjänst i Hotellets reception. Det passade honom som handen i handsken och när Hotellet skulle tillsätta sin första nattportier var Firas det självklara valet.

   – Vårt jobb i hotellreceptionen handlar inte bara om att checka in och checka ut gäster, utan framför allt om att ge var och en av dem en fin upplevelse. Bemötandet är det viktigaste och jag har lärt mig att den bästa nyckeln till gästens hjärta är ett leende, säger Firas.

Innan Firas flyttade från Syrien 2015 hade han under många år jobbat med grafisk design. I Uppsala tog han jobb som lärarassistent och inom hemtjänsten, innan han slutligen bosatte sig i Ullared. Firas tidigare erfarenheter har gett honom värdefull kunskap:
– Jag har lätt för att läsa av människor och känner direkt om de är glada, trötta eller kanske irriterade och kan då bemöta dem på bästa sätt. Jag har stort tålamod och hittar snabbt lösningar på problem. Blir man stressad inför gästerna gör man oftast ett dåligt jobb.

Att vara nattportier på Hotellet innebär ett ansvar för omkring 600 gäster och telefonjour för hela Gekåsbyn med camping, stugby och motell.

   – Mellan 22.00 och 7.00 tar jag emot dem som anländer sent och finns till hands om Hotellets gäster behöver hjälp. Nyligen tilldelades jag också uppdraget som brandskyddskontrollant och gör egenkontroller som är en del av brandskyddsarbetet.

Firas jobbar sju nätter i veckan, varannan vecka. Han är noga med att ta hand om sin kropp:
– Det är viktigt att äta och sova bra och träna regelbundet för att kroppen ska orka jobba natt. Det underlättar om man kan komma till ro direkt efter sitt arbetspass och eftersom jag bor tvärs över gatan kan jag ligga i min säng fem minuter efter jag slutat.

Under sina lediga veckor gillar Firas att vistas i naturen:
– Jag tycker om att campa och att grilla tillsammans med vänner. Jag gör ofta kortare resor, bland annat kör jag till Tyskland där jag har familj. Med mig har jag alltid min katt Sima. Hon är det bästa resesällskapet.