Tillbaka till nyheter
Pernilla Wahlgren: ”På smekmånaden kör jag stretch och sandaler!”

Pernilla Wahlgren: ”På smekmånaden kör jag stretch och sandaler!”

Den 7 mars 2024

Tillbaka till nyheter

Nygift och lycklig rusar livet på i full fart för folkkära Pernilla. Och efter sommaren blir det en till bröllopsceremoni i Spanien och smekmånad på Maldiverna.
– Då packar jag ner min härliga omlottklänning och sandaler i alla färger!

Som vanligt är det gasen i botten som gäller för Pernilla Wahlgren. Både privat och professionellt. I vintras gifte hon sig i Lidingö kyrka med kärleken Christian Bauer, och nu i vår är Sverigeturnén med showen Happy Ending i full gång. Med alla framgångar de senaste åren, inte minst med tanke på att hon hittat kärleken på nytt, känns namnet på den kritikerrosade succén symboliskt.

– Ja absolut, jag kan inte vara lyckligare än jag är just nu. Jag har ju verkligen varit med om stunder i livet när det inte gått lika bra, vilket gör mig än mer tacksam och ödmjuk att få uppleva all denna lycka efter 50, säger Pernilla som beskriver sin nyblivne make som ”världens snällaste kille” som alltid ställer upp.

– Han är otrolig. Jag har träffat en man som tycker om att hjälpa till och som gör det gladeligen utan att man ber honom. Jag tror att det var meningen att vi skulle hitta varandra. Vi är båda positiva som personer och då blir allt väldigt enkelt. Man behöver inte tjafsa eller bråka om vem som gör vad utan man hjälps åt helt enkelt, säger Pernilla.

 

 

 

Hennes positiva och spralliga personlighet lyser igenom även i vårens och sommarens klädkollektion. Här finns allt från stickade set i knallrosa till orange omlottklänning och kostym i aprikos, som små smällkarameller i färg.

– Det speglar verkligen vem jag är. Jag älskar färgstarka kläder så mycket att mina kompisar nog nästan skulle bli förvånade om de såg mig i svart! Det var också mitt mål från början, att jag skulle få in mer färg i kollektionerna och få folk att våga mer. Det är så kul att det funkar och att Gekås-kunderna verkar gilla mina kläder, säger Pernilla.

 

Förra säsongen var den knallrosa kappan en av hennes favoriter och i vårens kollektion finns chockrosa skor. I varje kollektion försöker Pernilla få in något rosa.

– Jag älskar ju rosa! Men det är viktigt att det ska finnas något för alla. Jag har ju naturligtvis också dagar när jag klär mig i beige och svart, även om jag är en riktig ”färg-lover”. Med det stickade setet som finns i antingen rosa eller svart och vitt kan man välja färg efter humör.

– Det är absolut en av mina favoriter. Dels eftersom det ser lite härligt lyxigt ut, samtidigt som det är prisvärt och kvaliteten är så skön. Kostymerna älskar jag också. Den i beige är perfekt om du vill vara strikt och snygg utan att väcka uppmärksamhet och den aprikosfärgade är rolig om du vill sticka ut, säger Pernilla.

 

 

Själv drömmer hon om att packa lätt och luftigt för en smekmånad på Maldiverna med maken efter sommarens Allsång på Skansen. Men först ska de gifta sig, igen. Planen är att göra om bröllopsceremonin, fast i Spanien, och ställa till med en hejdundrande fest för släkt och vänner.

– När vi gifte oss i vintras var det ett väldigt intimt familjebröllop med bara de närmaste på plats. Nu gör vi om bröllopsritualen med stor fest efteråt. Och jag får säga ja en gång till, säger Pernilla och skrattar.

 

Till det tropiska klimatet på Maldiverna får sandaler i alla färger följa med i resväskan, tillsammans med omlottklänningen i lätt material och den mjuka bomullsklänningen i blått med puffärm.

– Tunna, sköna material och lite stretch passar perfekt i värmen!

 

 

KUL MED KLACKAR

Pernilla har alltid älskat högklackat. På popstjärnetiden var det stilettpumps som gällde, men många skavsår senare är det viktigt att skorna är både coola och komfortabla.
– Jag är stolt över att mina skor är lika sköna som snygga!

 

Att leva livet på hög klack, men med båda fötterna stadigt på jorden, är Pernillas melodi. Och i vår- och sommarkollektionen finns hennes favoriter – kilklackarna – i både brunt, svart, mocka och denim.

– Jag älskar kilklackar, det är en otroligt användbar sko. När jag är i Marbella eller Båstad med alla kullerstensgator använder jag bara mina kilklacksskor. Förutom att ge fin höjd funkar de ju  till allt!

Dessutom är de både bekväma och snygga, något som är viktigt för en skofantast som Pernilla. Efter att ha klämt in sina fötter i trånga pumps med smala klackar under större delen av sin karriär njuter hon av att kunna använda klackar utan att kompromissa med komforten. Att kunderna verkar älska Pernillas klackar lika mycket som hon själv gör henne stolt och glad. Om hon fick stå i skobutiken på varuhusets andra våning en dag och tipsa om vårens nyheter skulle hon rekommendera alla att prova lite klack, även till den som aldrig haft det tidigare.

– Med mina skor kan du kosta på dig en klack och känna dig trygg! Andra högklackade skor kan kännas rangliga, men de här är så otroligt bekväma och känns superstabila oavsett höjd, säger Pernilla.

I vår och sommar kommer också sneakers i allt från krispigt vitt till färgglada varianter, och sandaler för härliga semesterdagar.

– Bland sandalerna är det verkligen bara att välja och vraka, det finns hur många som helst! Jag är lite extra förtjust i de som har blommor i blått och rosa. Det är kul att våga lite färg på fötterna, speciellt på sommaren.